Ludovic Orban, despre desemnarea lui Cioloș candidat pentru funcția de premier: „A fost o alba neagra, o cacialma. Evident că nu are majoritate parlamentară”

Ludovic Orban, despre desemnarea lui Cioloș candidat pentru funcția de premier: A fost o alba neagra, o cacialma. Evident că nu are majoritate parlamentară
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban a declarat miercuri, în legătură cu desemnarea lui Dacian Cioloș candidat la funcția de premier, că șeful USR nu are o majoritate și că această nominalizare are ca scop ruperea oricăror punți între partidul ău și PNL:

„Desemnarea lui Dacian Cioloș făcută de președinte, chiar dacă are o aparență constituțioanlă, a fost o alba neagra, o cacialma. Evident că nu are majoritate parlamentară. E limpede că pentru investirea unui guvern ai nevoie de 234 de voturi. Nu contează cum voi vota eu sau colegii mei care sunt alături de mine. Nu va conta votul lor.

Deciziile pe care le voi lua depind foarte mult de procedurile de învestire a guvernului. Dacă se va ajunge la refacerea coaliției de guvernare o voi susțineț, a spus Ludovic Orban.

Acesta a subliniat că nu vor mai putea avea loc reforme cu o agendă reformistă:

„Această desemnare rupe toate punțile cu USR plus iar reacția PNL a fost de rejectare ab inițio a unui proiect comun.

Cu un președinte din partea PSD va fi foarte foarte greu să fie adoptate legi cu agendă reformistă”.