Ludovic Orban, despre dosarul Roșia Montană: Am vorbit în coaliție, nu s-a luat o decizie. Se poate purta o discuție cu privire la perimetrul care să fie inclus în patrimoniul UNESCO (VIDEO)

Ludovic Orban, despre dosarul Roșia Montană: Am vorbit în coaliție, nu s-a luat o decizie. Se poate purta o discuție cu privire la perimetrul care să fie inclus în patrimoniul UNESCO (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, marți, că până acum nu a exista decât o singură discuție în coaliția de guvernare pe tema dosarului Roșia Montană și că nu s-a ajuns deocamdată la nicio concluzie. Orban a punctat că se poate purta o discuție despre perimetrul care ar trebui inclus în patrimoniul UNESCO.

Precizările vin după ce, luni, premierul Florin Cîţu a declarat că în coaliție sunt căutate soluţii ca situl să fie inclus în patrimoniul UNESCO dar, în același timp, să poată avea loc şi exploatarea minieră.

Orban, despre discuțiile din coaliție privind dosarul Roșia Montană

„Am avut o discuție la nivelul coaliției legată de acest subiect. Deocamdată nu e o decizie luată. Nu știu cine tot transmite aceste informații… Dosarul a fost trimis la UNESCO, dacă-mi aduc bine aminte, sub mandatul meu de premier. Sigur că se poate purta o discuție cu privire la perimetrul care să fie încadrat în UNESCO, discuție care are legătură și cu procesul în care e implicată România”, a declarat Ludovic Orban.

Luni, premierul Florin Cîțu a susținut că în coaliție se caută soluții ca Roșia Montană să fie inclusă în patrimoniul UNESCO, dar să se facă și exploatări: „Exact astea sunt discuţiile în coaliţie, să vedem care e soluţia pentru a merge mai departe. Să păstrăm şi situl UNESCO, şi dacă să putem şi să exploatăm. De aceea am chemat specialiştii. În coaliţie vin oameni care ne spun care sunt variantele. Pe de o parte, avem opinia de la firma de avocatură, pe de altă parte, avem Ministerul Culturii”.

Cât despre dosarul includerii Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, Cîțu a afirmat că „nu s-a luat nicio decizie la nivel de Guvern în acest sens”.

Urmăriți B1TV.ro și pe