Ludovic Orban: Florin Cîțu nu a fost prima mea opțiune pentru Ministerul Finanțelor. Prima opțiune m-a refuzat

Ludovic Orban: Florin Cîțu nu a fost prima mea opțiune pentru Ministerul Finanțelor. Prima opțiune m-a refuzat
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, că Florin Cîțu, contracandidatul său la șefia partidului, nu a fost prima sa opțiune de ministru al Finanțelor, numai că persoana pe care o alesese a refuzat. Orban a mai spus că, totuși, l-a susținut pe Cîțu pentru funcția de vicepreședinte în PNL și pentru cea de prim-ministru.

Ludovic Orban a mai afirmat că Florin Cîțu nu i-a vorbit niciodată despre problemele pe care le-a avut în Statele Unite.

Cum a ajuns Cîțu ministrul Finanțelor. Declarațiile lui Orban

„Nu aveam un vicepreședinte pe probleme economice. În niciun caz nu mi l-au recomandat Alina Gorghiu sau Lucian Isar. Formarea echipei din 2017 a fost rezultatul unei campanii lungi. A fost decizia mea să-l iau vicepreședinte.

La Finanțe am avut o altă opțiune, normal că m-am consultat cu președintele Klaus Iohannis. Florin Cîțu n-a fost prima mea opțiune, cel care a fost prima opțiune a refuzat. Nu aș vrea să-i dau numele”, a declarat Ludovic Orban, pentru Realitatea PLUS.

Orban a precizat apoi că Florin Cîțu nu a fost nici opțiunea președintelui Iohannis.

Potrivit acestuia, Cîțu, la alegerile parlamentare din 2016, a fost susținut pe listele de candidați la Senat din București, fiind „propus de Alina Gorghiu, probabil de Lucian Isar, prietenul lui Cîțu”.

Ludovic Orban a mai afirmat că Florin Cîțu nu i-a spus nimic despre problemele pe care le-a avut în SUA, iar acestea nu au ieșit la suprafață nici la verificările instituționale făcute înaintea învestirii ca ministru al Finanțelor.

„Nu poți numi în funcția de ministru pe oricine, sunt niște verificări care se fac, iar în cazul miniștrilor se fac obligatoriu”, a precizat Orban, care a punctat apoi că Florin Cîțu fusese verificat când a fost numit la Finanțe.