Ludovic Orban, întrebat dacă-și va face propriul grup parlametar: Voi vedea dacă mă urmează sau nu / Despre Klaus Iohannis: Impune un sistem de putere persoană. Metodele sunt antidemocratice (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat dacă-și va face propriul grup parlametar: Voi vedea dacă mă urmează sau nu / Despre Klaus Iohannis: Impune un sistem de putere persoană. Metodele sunt antidemocratice (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, fost lider PNL, l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că „impune un sistem de putere persoană”, folosindu-se de „metode nedemocratice”. Orban a susținut că Iohannis s-a amestecat în alegerile din PNL, impunându-l pe Florin Cîțu ca președinte de partid contrar voinței membrilor, apoi că a forțat și desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, acuzații la adresa lui Klaus Iohannis

Întrebat dacă-și va face propriul grup parlametar, Orban a răspuns: „Voi vedea dacă mă urmează sau nu. La mine e o problemă de conștiință, eu am intrat în politică deoarce cred în democrație, în capacitatea de a face bine, cred în respectul față de cetățean, în omenie”.

„Ce s-a întâmplat în patru luni pur și simplu m-a adus în situația în care moral nu mai pot fi complice cu bătaia de joc la adresa României care a fost declanșată de Klaus Iohannis și de toți cei care acționează ca niște supuși, care execută odrdinele, care au făcut praf un partid, o coaliție, o perspectivă de guvernare numai din ambiții personale.

Astea sunt motivele. cetățeanul român care-și dorește o politică liberală are dreptul să fie reprezentat și ce face Iohannis azi, impune un sistem de putere persoană în care a instituit controlul prin forță.

Contrar voinței membrilor PNL, a impus o conducere, venind la congres și susținând-l pe Cîțu și mințindu-i că Florin Cîțu nu trebuie să-și dea demisia. Toate metodele sunt antidemocratice.

Desemnara lui Ciucă nu a fost rodul unei dezbateri în PNL, a fost o impunere făcută de Iohannis într-o discuție separată la Vila Lac cu oameni care apoi să aplice această decizie”, declarat Ludovic Orban.