Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”

Ludovic Orban: Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban  a declarat joi seara în emisiunea Dosar de politician, cu Silviu Mănăstire că prezența președintelui Klaus Iohannis nu va influența sâmbătă rezultatul Congresului PNL.

“Sincer, nu cred că prezența președintelui va influența Congresul. Nu cred că președintele vine la Congres ca să aibă un partipri, să arate ceva, vine pentru că între președintele României și PNL se află un parteneriat. Klaus Iohannis a ajuns președintele României datorită PNL”,  a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că Iohannis l-a desemnat premier de trei ori și l-ar fi desemnat și a patra oară, dacă la negocierile coaliției, USR PLUS nu îl preferau pe Florin Cîțu:

“PNL trebuie să aleagă singur conducerea PNL, așa este democratic, așa se procedează în toate partidele. Și în cazul în care eu voi fi președinte, parteneriatul cu Klaus Iohannis va continua. Ambele mandate de președinte au fost câștigate cu sprijinul PNL. M-a desemnat de trei ori prim-ministru și m-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”, a spus Orban.