Ludovic Orban: Legea bugetului și refacerea legilor justiției, prioritare (VIDEO)

Ludovic Orban: Legea bugetului și refacerea legilor justiției, prioritare (VIDEO)

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că legea bugetului și refacerea legilor justiției sunt prioritare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Prioritatea zero, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Cu siguranță, repararea legilor justiției, prioritară. De asemenea, este foarte important să îmbunătățim legislația în domeniul sănătății, legislația în domeniul educației, îmbunătățirea sistemelor publice mari. De asemenea, să îmbunătățim legislația în domeniul administrative, Codul administrative. Cu siguranță vor fi necesare modificări la legea salarizării și la legea pensiilor”, a afirmat oficialul.

Liderul PNL a mai spus că România este într-o situație diferită față de alte state europene.

România este într-o situație oarecum diferită față de multe alte țări de la nivel european, care au sărit de deficite, s-au dus în deficite mari. Pentru că, deja, datorită guvernărilor anterioare, noi am intrat într-o procedură de deficit excesiv. Negocierile la nivel european sunt extreme de dificile. Noi va trebui să revenim în maxim 4 ani la un deficit conform Tratatului Uniunii Europene, un deficit de sub 3%. Anul viitor, bugetul nu poate fi construit pe un deficit mai mare de 7%. Și 7%, faptul că, în negocierile pe care le-am avut la nivelul Comisiei Europene, a existat, să spun, o anumită deschidere ca să ne permit un deficit mai mare decât ar fi dorit ei să impună, adică un deficit de 7%, care este unul rezonabil. Dar, avem un deficit de 7%, de care noi trebuie să ținem cont în toată construcția bugetară, că nu putem depăsi acest deficit. De fapt, nici nu e bine să-l depășim. Principal, în anul ăsta, este să fim foarte atenți la cheltuieli, să nu dăm drumul la cheltuieli, mai ales la acele cheltuieli pe care trebuie să le plătești după aia tot timpul (…) și, în principal, să fim atenți la susținerea reluării creșterii economice”, a mai precizat Ludovic Orban.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)