Ludovic Orban: Mă și amuză când îl aud pe Florin Cîțu spunând că nu mai ia decizii în PNL un singur om, când tocmai asta e acum – Un singur om ia decizii în partid și acela e Klaus Iohannis. Cîțu n-are nicio autoritate (VIDEO)

Ludovic Orban: Mă și amuză când îl aud pe Florin Cîțu spunând că nu mai ia decizii în PNL un singur om, când tocmai asta e acum - Un singur om ia decizii în partid și acela e Klaus Iohannis. Cîțu n-are nicio autoritate (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a declarat marți, pentru B1 TV, că președintele Klaus Iohannis este cel care, de fapt, conduce PNL și ia singur deciziile. Florin Cîțu e doar lider formal al partidului și va fi așa atât timp cât va vrea Iohannis. Orban a mai spus că liberalii care l-au susținut pe Cîțu să ajungă în fruntea partidului n-au făcut-o din loialitate față de acesta, ci pur și simpu au urmat dispozițiile de la Cotroceni.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: Klaus Iohannis e singurul care decide în PNL

„Îl cunosc pe Cîțu și știu că nu ar îndrăzni să se opună președintele Iohannis. Sunt convins că asta e înțelegerea, cea pe care o transmite public Cîțu: să se meargă pe un guvern minoritar și să nu se accepte revenirea în guvern a celor de la USR. Sunt convins de lucrul ăsta.

Iohannis dacă se supără pe Cîțu, îl trimite la plimbare în 5 minute. Nu-și poate permite să-l contrazică pe Iohannis.

Mă și amuză când îl aud pe Cîțu cum dă declarații că la ora actuală nu mai ia decizii în partid un singur om, când tocmai asta e acum – un singur om ia decizii în PNL, iar acel om nu e în PNL, ci e președintele României

Când conduceam eu partidul, deciziile erau luate în forurile statutare, eu nu am încercat să-l pun pe președinte să ajungă în situația de a încălca Constituția, cum se întâmplă azi”, a declarat Orban.

Ludovic Orban: Florin Cîțu n-are nicio autoritate în PNL

Acesta a mai afirmat că Florin Cîțu e președintele PNL doar pe hârtie.

„La ora actuala, Cîțu nu are niciun fel de autoritate în PNL. El va rămâne președitele partidului formal cât va vrea Iohannis. Când președintele va dori să-l trimită la plimbare, o va putea face în 2 timpi și 3 mișcări.

Nimeni nu-l consideră pe Cîțu un lider autentic”, a continuat Ludovic Orban.

El a mai precizat că liberalii care l-au sprijit pe Cîțu să ajungă președinte PNL „au făcut-o că așa au primit dispoziție de la Cotroceni”.