Ludovic Orban: Moţiunea de cenzură nu va avea niciun vot din partea parlamentarilor coaliţiei. Noi am luat o decizie

Ludovic Orban: Moţiunea de cenzură nu va avea niciun vot din partea parlamentarilor coaliţiei. Noi am luat o decizie
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că este exclus ca liberalii care îl sprijină în cursa pentru un nou mandat de președinte al partidului să susțină moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Orban spune că demersul opoziției nu va pimi niciun vot din partea parlamentarilor din coaliția guvernamentală.

Ludovic Orban spune că niciun parlamentar din coaliția guvernamentală nu va vota moțiunea de cenzură

„Exclus. Oricine îmi cunoaşte cariera ştie foarte clar că eu niciodată nu am făcut nicio înţelegere cu PSD şi nu voi face atât timp cât voi fi în viaţa publică. (…) E exclus. Asta este o bazaconie. De altfel, noi am şi luat o decizie la nivelul coaliţiei. Moţiunea nu va avea niciun vot din partea parlamentarilor coaliţiei”, a declarat președintele PNL, marți, potrivit Agerpres.

„Am considerat întotdeauna PSD şi, de fapt, nu numai PSD, FSN, FDSN, PDSR, cum s-au numit, avatarurile Partidului Comunist le-am considerat nocive pentru România şi am luptat întotdeauna împotriva proiectului de înapoiere, de sărăcie şi de subdezvoltare pe care l-a susţinut întotdeauna indiferent cum s-a numit urmaşul Partidului Comunist”, a adăugat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu: Moțiunea va fi votată în această sesiune

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că săptămâna viitoare, social-democrațiii vor depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu, despre care spune că „și-a bătut joc de șansa României de a reveni după criza sanitară și cea economică”.

„Această moțiune va fi votată în această sesiune. În cazul în care va trece, îi anunț pe parlamentarii Partidului Social Democrat, în primul rând, că va urma o sesiune extraordinară de numire a altui Guvern”, a precizat Marcel Ciolacu, amintind și că propunerea de premier din partea PSD este profesorul Alexandru Rafila.

„Dacă ținem cont de spiritul Constituției, este normal ca Partidul Social Democrat, partidul care a câștigat alegerile, să vină cu propunerea de prim-ministru. Restul rămâne să le discutăm după ce această moțiune va trece”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ultima oră
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / La Congresul PNL vor vota 5.000 de oameni, pe acei oameni trebuie să îi convingem (VIDEO)
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)