Ludovic Orban se vaccinează anti-COVID-19 marți dimineață, la Spitalul Militar ”Carol Davila” din Capitală

Ludovic Orban se vaccinează anti-COVID-19 marți dimineață, la Spitalul Militar ”Carol Davila” din Capitală
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, se va vaccina anti-COVID-19 marți, de la ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”. Tot acolo s-au vaccinat, săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu. De la debutul campaniei în România au fost vaccinate peste 200.000 de persoane, din care aproape 900 au primit și a doua doză.

„Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, se va vaccina, marți, la ora 10.00, împotriva COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Dr. Carol Davila”, a transmis, luni, Camera Deputaților.

Klaus Iohannis și Florin Cîțu au primit prima doză din vaccinul anti-COVID-19

Vineri, zi în care a debutat cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anticoronavirus, a primit prima doză din ser chiar președintele României, Klaus Iohannis. Momentul a fost televizat.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă. Nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc! Vă doresc multă sănătate!”, a declarat atunci șeful statului.

O zi mai târziu a fost vaccinat și Florin Cîțu, șeful Guvernului.

„Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi, bineînțeles, să dau un semnal de încredere pentru toţi românii. (…) ste important să înţelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție în continuare, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem această pandemie”, a declarat premierul Florin Cîțu, la rândul său.

Tot săptămâna trecută s-a vaccinat și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„E un gest de normalitate. Abia am așteptat să fac acest lucru. Am zis că îl fac public și l-am făcut public să arăt un lucru. Nu am fi recomandat oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne vaccinam. Asta e speranța pe care o avem. E calea pe care trebuis să o urmăm cât mai mulți. E un vaccin sigur, gratuit, dar vaccinarea nu e obligatorie. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom ajunge mai rapid la o oarecare normalitate”, a spus și Raed Arafat.

Peste 200.000 de români, vaccinați până acum anti-COVID-19

Potrivit datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), de la debutul campaniei de vaccinare, deci din 27 decembrie 2020, și până în prezent au fost vaccinate 204.185 de persoane, din care 875 cu rapel.

În intervalul 16 ianuarie, ora 17.00 – 17 ianuarie, ora 17.00 au fost vaccinați 8.095 de oameni, din care 875 cu rapel. 52 de reacții adverse comune și minore au fost înregistrate.

În total, de la începutul campaniei, au fost raportate 764 de reacții adverse comune și minore, din care 288 de tip local cu durere la locul injectării și 476 eacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)