Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune, săptămâna aceasta, o moțiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui (VIDEO)

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune, săptămâna aceasta, o moțiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că social-democrații vor depune săptămâna aceasta, la Senat, o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS).

Marcel Ciolacu anunță moțiune PSD împotriva ministrului Claudiu Năsui

„Am luat hotărârea să depune săptămâna asta, la Senat, moţiunea împotriva ministrului Năsui. Motivele le cunoaşteţi: blocarea Măsurii 3 din fonduri europene”, a declarat Ciolacu.

El a acuzat apoi că peste 400 de milioane de euro sunt blocate deoarece Năsui „şi-a făcut un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”.

„Suntem în Opoziţie, dar vom încerca să creăm majoritate”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune, săptămâna aceasta, o moțiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

Sorin Grindeanu: Claudiu Năsui și-a bătut joc de antreprenorii români

Pe 22 februarie, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, anunța căsocial-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, pentru că acesta „și-a bătut joc” de antreprenorii români.

„Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ceea ce a văzut o țară întreagă, bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute, el nu facem acum decât să blocheze un program de finanțare de 500 de milioane de euro. După dezbaterile de buget, vom face o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui”, a precizat Sorin Grindeanu, la acea vreme.

Claudiu Năsuia depus plângere la DNA în scandalul privind granturile pentru IMM-uri

Reamintim că ministrul Economiei a decis să depună plângere penalăla DNA în cazul suspiciunilor de fraudare la înscrierea companiilor pentru granturile dedicateIMM-urilor, așa numita Măsură 3 pentru investiții.

„Am arătat foarte transparent toate problemele şi am depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie în acest caz, de comun acord cu domnul premier, Florin Cîţu”, a declarat Năsui.

El a precizat că nu a intervenit în niciun fel în procesul de selecție, chiar dacă a avut acces pe platforma unde companiile realizau înscrierea: „Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie si 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informație relevantă pe ea. Asadar, nici vorba de intervenit într-o procedură de selecţie. (…)Am vrut să vad fiecare pas din procedura de înscriere aIMM-urilor și să o optimizez, motiv pentru care am folosit platforma de câteva ori în două zile. Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi la peste 800 pe zi”.

Ulterior, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a cerut ministrului Economieisă comunice care sunt acţiunile pe care le va întreprinde pentru deblocarea Măsurii 3

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”