Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune, săptămâna aceasta, o moțiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui (VIDEO)

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune, săptămâna aceasta, o moțiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că social-democrații vor depune săptămâna aceasta, la Senat, o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS).

Marcel Ciolacu anunță moțiune PSD împotriva ministrului Claudiu Năsui

„Am luat hotărârea să depune săptămâna asta, la Senat, moţiunea împotriva ministrului Năsui. Motivele le cunoaşteţi: blocarea Măsurii 3 din fonduri europene”, a declarat Ciolacu.

El a acuzat apoi că peste 400 de milioane de euro sunt blocate deoarece Năsui „şi-a făcut un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”.

„Suntem în Opoziţie, dar vom încerca să creăm majoritate”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune, săptămâna aceasta, o moțiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

Sorin Grindeanu: Claudiu Năsui și-a bătut joc de antreprenorii români

Pe 22 februarie, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, anunța căsocial-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, pentru că acesta „și-a bătut joc” de antreprenorii români.

„Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ceea ce a văzut o țară întreagă, bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute, el nu facem acum decât să blocheze un program de finanțare de 500 de milioane de euro. După dezbaterile de buget, vom face o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui”, a precizat Sorin Grindeanu, la acea vreme.

Claudiu Năsuia depus plângere la DNA în scandalul privind granturile pentru IMM-uri

Reamintim că ministrul Economiei a decis să depună plângere penalăla DNA în cazul suspiciunilor de fraudare la înscrierea companiilor pentru granturile dedicateIMM-urilor, așa numita Măsură 3 pentru investiții.

„Am arătat foarte transparent toate problemele şi am depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie în acest caz, de comun acord cu domnul premier, Florin Cîţu”, a declarat Năsui.

El a precizat că nu a intervenit în niciun fel în procesul de selecție, chiar dacă a avut acces pe platforma unde companiile realizau înscrierea: „Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie si 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informație relevantă pe ea. Asadar, nici vorba de intervenit într-o procedură de selecţie. (…)Am vrut să vad fiecare pas din procedura de înscriere aIMM-urilor și să o optimizez, motiv pentru care am folosit platforma de câteva ori în două zile. Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi la peste 800 pe zi”.

Ulterior, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a cerut ministrului Economieisă comunice care sunt acţiunile pe care le va întreprinde pentru deblocarea Măsurii 3

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa