Marcel Ciolacu: Ai voie să faci concerte cu 75.000 de oameni și congrese cu mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva „guvernului său” n-ai voie mai mult de 500. O să propun un „congres” PSD la Cotroceni

Marcel Ciolacu: Ai voie să faci concerte cu 75.000 de oameni și congrese cu mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva „guvernului său” n-ai voie mai mult de 500. O să propun un „congres” PSD la Cotroceni
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a criticat Executivul pentru că nu relaxează restricțiile în ceea ce privește participarea la mitinguri, context în care a anunțat că le va propune colegilor săi de partid organizarea unui „congres” social-democrat la Palatul Cotroceni.

Marcel Ciolacu le va propune colegilor un „congres” PSD la Palatul Cotroceni

„Avem o altă problemă – și aici o să stau de vorbă cu colegii mei foarte bine, să găsim formula legală adecvată, pentru că am înțeles că au voie concertele până la 75.000 de oameni în spațiu liber. E prevăzut în Constituție, acesta e un drept al omului de a merge la un concert, nu poți să îl restricționezi în funcție de cum dorești tu. Poți să-l testezi să vezi dacă poate intra, asta da”, a declarat președintele PSD, miercuri seară, la România TV.

Liderul social-democrat spune că la un miting pot participa doar 500 de persoane.

„Ei (PNL, n.r.) au congres, nu? Am înțeles că au anunțat peste 5.000 de oameni, presupun că în sală, că nu fac pe stadion. Știți câți oameni au voie să se prezinte la miting? 500. E propunere la 500. Deci ai voie să faci concerte cu 75.000 de oameni, ai voie să faci congrese de mii de oameni în sală, închis, dar să vii să protestezi împotriva «guvernului său» la Cotroceni, de exemplu, n-ai voie mai mult de 500. Asta înseamnă «democrație autentică». O să am o discuție cu colegii mei. În cazul în care rămâne această aberație, o să le propun să facem un «congres» al PSD în față la Cotroceni”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce nu organizează un concert la Cotroceni, el a răspuns: „Cred că un «congres» e mai potrivit… dacă congrese avem voie nelimitat, nu facem miting, facem congres sau concert dacă avem voie”.

„E evident că este un pariu necâștigat de către actualul guvern și vechiul guvern, al domnului Orban, în ceea ce privește vaccinarea. În loc să lași specialiștii să vină să explice de ce e bine să te vaccinezi, care sunt efectele secundare și lumea să decidă în cunoștință de cauză, tu vii și îi ameninți că le restricționezi drepturile. Cine ești tu să îmi spui mie unde am voie și nu am voie. OMS a zis foarte clar, nu rupeți vaccinarea de testare, amândouă sunt la fel de importante”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ultima oră