Marcel Ciolacu: Am promis că votăm orice moţiune care ajunge în Parlament. Şi de atunci nu ne-am schimbat cu nimic

Marcel Ciolacu: Am promis că votăm orice moţiune care ajunge în Parlament. Şi de atunci nu ne-am schimbat cu nimic
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat marți seara moțiunea de cenzură depusă de UR și de AUR, sugerând că s-a încercat un șantaj la adresa social-democraților. Marcel Ciolacu a subliniat că a promis că PD va vota moțiunea de cenzură și că nu își va schimba opțiunea:
„Când eşti amator la guvernare, eşti amator şi când faci o moţiune de cenzură. Noi le-am spus de la început: măi oameni, aveţi grijă când faceţi o moţiune de cenzură. Nu poţi să vii cu o moţiune de cenzură îndreptată împotriva unei singure persoane din Guvern. La Constituţie spune foarte clar:  ataci Guvernul în integralitatea sa. Eu am înţeles jocul de la început şi şantajul făcut mai ales asupra PSD-ului, nu a mea, personal. Voturile PSD-ului nu sunt nici de vânzare şi nici nu o să se încline în faţa unui şantaj, indiferent în faţa cărei personalităţi politice sau ce funcţie politică trecătoare are cineva în statul român. Am zis că aşteptăm decizia CCR-ului. Am promis că votăm orice moţiune care ajunge în Parlament. Şi de atunci nu ne-am schimbat cu nimic”, a declarat preşedintele PSD, marţi seară, la România Tv.
El a ținut să preizeze că nu a dorit ca PSD să depună propria moțiune înainte de decizia CCR:
„Dacă noi nu am fi depus moţiune şi am fi mers după amatori şi am fi introdus moţiunea lor la vot, până să vină lămuririle de la CCR, ne trezeam că domnul Cîţu era trântit, pica Guvernul, pe urmă ataca din nou la CCR şi pe urmă îl puneau la loc prim ministru, fiindcă a fost conflict de natură constituţională”, a mai afirmat liderul PSD.