Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”

Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
„Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor”. Captură Video: PSD / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a efectuat vineri o vizită în județele Galați și Brăila și a declarat că România este „asigurată alimentar în acest moment”, însă creșterea economică din primul trimestru nu se „regăsește în buzunarele românilor”.

Acesta a subliniat că Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri, amintind de pachetul „Sprijin pentru România”. Liderul PSD a lansat un apel la fermierii români, cerându-le să devină și „exportatori de alimente la cu totul alt nivel”.

„Această creștere nu se regăsește în buzunarele românilor”

„România e asigurată alimentar în acest moment și, după creșterea economică din primul trimestru, vedem că este în trendul corespunzător. Cu adevărat, această creștere nu se regăsește în buzunarele românilor și de aceea Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri.

Am luat deja aceste măsuri, „Sprijin pentru România”, de aceea mi-am permis să vorbesc cu fermierii ca din producători să devină și procesatori, ei având deja un bonus de 10% la produsele procesate în România, fiindcă am fost mult prea mult timp doar exportatori de grâne, este cazul să fim exportatori și de alimente la cu totul alt nivel. Eu mă bucur că au fost toate autoritățile locale de la CJ de la Brăila și de la Galați, primarii de municipii, oameni care pot să creeze pentru fermieri depozite și astfel de facilități în viitor”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA

Marcel Ciolacu a mai susținut că o eventuală reducere a TVA la unele produse ar putea să nu aibă efect și că ar trebui definite „niște produse strategice”.

„Nu știu cât efect ar avea reducerea TVA, nu sunt mare fan, să reduci de la 5%, adică am avea o reducere de câteva zile! Cred că ar trebui să intrăm într-o zonă mai curajoasă și să definim niște produse strategice, ținând cont că și statul face un efort cu subvențiile în agricultură, să mergem cu anumite produse cu o anumită plafonare, dar nu trebuie creat un dezechilibru economic. Cine a încercat până acum de fapt a creat o penurie”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe