Marcel Ciolacu: Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu această taxă unică

Marcel Ciolacu: Dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu această taxă unică
Captură Video - PSD / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu există o ruptură în cadrul coaliţiei, dar insistă că România trebuie să renunțe la cota unică:

Marcel Ciolacu insistă cu impozitul progresiv

„E o discuţie. Eu mi-aş dori să ieşim din zona de sloganuri, din zona «dacă se scoate taxa unică», care, să mă iertaţi, dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu această taxă unică. Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, vedem ca 99% din ţările din Europa au impozitare progresivă. Impozitarea progresivă (…) nu va fi implementată nici anul acesta şi cred că nici anul viitor.

Dar este o bază de discuţie şi ştiţi că porneşte digitalizarea de la ANAF pentru ca trebuie ceva integrat. Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieşim din zona de sloganuri, să ne rupem că «distrugem mediul de afaceri». N-am văzut mediul de afaceri distrus niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă”, a declarat Ciolacu, la Parlament.

El a subliniat necesitatea creionării în coaliţia de guvernare, împreună cu partenerii sociali, cu mediul de afaceri, o perspectivă de viitor a României.

„Este pentru prima oară când o coaliţie îşi asumă acest lucru – atât PNL, cât şi PSD, cât şi UDMR. Dacă vreţi să scoatem breaking news că s-a certat Ciolacu cu Ciucă, n-am nicio problemă. Nu este o ruptură în interior, dar eu consider că este necesar să discutăm. E adevărat mai exista politicieni care încearcă să apară la televizor cu ceva fantastic sau să aibă păreri. Cota unică e cota unică”, a explicat Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest
20:16 - David Popovici, cel mai rapid în semifinalele de la 200 m liber. Românul va concura luni pentru o nouă medalie la Campionatul European de Natație