Marcel Ciolacu, despre majorările de salarii pentru bugetari: „E un drept al acestor oameni” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre majorările de salarii pentru bugetari: „E un drept al acestor oameni” (VIDEO)
Foto: Partidul Social Democrat / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că majorările salariale pentru bugetari recent adoptate nu sunt niște cadouri, ci restanțe legale. Liderul social-democraților a invocat Legea 153, care fusese suspendată temporar de la aplicare.

Ce spune Ciolacu despre creșterile de salarii în sectorul bugetar

„S-a adoptat o pătrime. Există Legea 153 care s-a prorogat intarea în vigoare doi ani. Nu e o majorare, e o lege care se pune în aplicare. E un drept al acestor oameni”, a declarat Ciolacu.

Acesta a mai susținut că „ne văduveam de angajați pe cele mai importante domenii” pentru că nu acordam oamenilor drepturile lor: „Existau două ministere, Cultură și Transporturi, care nu aveau aceste sume. Angajații de la CNAIR se mutau la CNI din cauza salariilor mici, ca să nu vă spun ce salarii erau la Cultură”.

Liderul PSD a mai spus că banii vor merge mai ales la cei care lucează la implementarea PNRR.

Cresc salariile mai multor categorii de bugetari

Amintim că, marți, Camera Deputaților a votat două proiecte legislative prin care mai multor categorii de bugetari li se vor mări salariile. Este vorba despre două seturi de amendamente la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului.

Aleșii au adoptat majorarea cu 15% „pentru complexitatea muncii” a salariilor pentru angajații din ministerele Transporturilor, Culturii, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerul Sportului.

De asemenea, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății va beneficia de majorarea salariilor de bază cu până la 25%.

Și alte categorii de bugetari vor avea salariile de bază mărite.

Legile urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Urmăriți B1TV.ro și pe