Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură: CCR va decide, iar în acel moment se va face calendarul. O să fim prezenți (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură: CCR va decide, iar în acel moment se va face calendarul. O să fim prezenți (VIDEO)

Marcel Ciolacu este de părere că Ludovic Orban a greșit în calitate de președinte al Camerei Deputaților și a explicat procedura prin care o moțiune ajunge în plen.

Totodată, liderul PSD spune că după decizia CCR se va stabili calendarul pentru votarea moțiuni, iar deputații și senatorii social – democrați vor fi prezenți.

Domnul Orban a făcut o greșeală nepermisă pentru un președinte al Camerei Deputaților. Faptul că nu a dus moțiunea la vot în cele cinci zile, așa cum prevede regulamentul.

Tu, președinte al Camrei, primești moțiunea. Trebuie să verifici semnăturile și să nu te faci că semnăturile scanate sunt reale (…) Eu în primul rând, la Biroul Permanent Reunit, nu faci Biroul Permanent Reunit când se depune o moțiune online, le-aș fi zis să vină cu o moțiune semnată.

Președintele Camerei primește o moțiune, imediat trebuie să convoci Biroul Permanent Reunit. Nu are importanță, tu ai obligația ca președinte al Camerei sau al Senatului să informezi BPR. El este informat, pentru că l-ai anunțat de ce îl convoci. Nu are importanță dacă se face cvorum.

El a fost informat, apoi informezi automat Guvernul. A informat Guvernul după cinci zile și a mers cu votul în plenul reunit după șase zile. De aceea PSD a fost la BPR și a spus că PNL încalcă Constituția. Moțiunea trebuie să fie citită (…) Așteptăm decizia CCR. CCR va spune, iar în momentul acela se va face calendarul. O să fim prezenți, nu mă interesează că e înainte sau după congres”, a mai explicat liderul social – democraților.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.