Marcel Ciolacu, despre spoturile Guvernului pentru vaccinarea anti-COVID: „Cîțu, alias Brad Pitt, Turcan se credea Sophia Loren, iar Oros – Belmondo”

Marcel Ciolacu, despre spoturile Guvernului pentru vaccinarea anti-COVID: „Cîțu, alias Brad Pitt, Turcan se credea Sophia Loren, iar Oros - Belmondo”
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a criticat campania de informare despre vaccinul anti-COVID-19 demarată recent de Guvernul Cîțu. Campania a inclus mai multe clipuri în care apăreau premierul Florin Cîțu și mai mulți miniștri, între care Raluca Turcan, Adrian Oros sau Bogdan Gheorghiu. Liderul social-democraților a susținut că miniștrii doar au vrut să facă pe vedetele, iar spoturile sunt inutile pentru că românii oricum nu mai au încredere în acești politicieni. În loc a susținut Ciolacu, trebuiau lăsați să vorbească profesorii, specialiștii cu autoritatate în domeniu.

„Dacă tu nu ştii să faci un parteneriat cu românii, cu autorităţile locale, să le oamenilor… Ce au făcut ei? Videoclipuri! Ciţu, alias Brad Pitt, Turcan se credea Sophia Loren, iar Oros – Belmondo. Ce efecte să aibă niște clipuri cu ei? Trebuiau să vină oamenii de cultură, profesorii să explice, nu oamenii politici”, a susținut Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ritm tot mai lent al campaniei de vaccinare anti-COVID

La finele lunii trecute, Guvernul a lansat mai multe clipuri de informare privind campania de vaccinare anti-COVID. Premierul Florin Cîțu a declarat că spoturile sunt făcute „pentru a ne regăsi fiecare dintre noi în ele” și pentru a răspunde la întrebarea „Ce conține vaccinul?”. Cîțu a apărut într-unul dintre videoclipuri, apoi a lansat provocarea și pentru colegii din Guvern și din coaliție.

Campania de imunizare, însă, merge tot mai rău. În ultima zi, puțin peste 20.000 de persoane s-au vaccinat, din care 6.810 cu prima doză și 13.230 cu a doua.

În total, până acum au fost vaccinate peste 4,6 milioane de persoane, din care mai bine de 4,3 milioane au primit ambele doze. Numărul total de reacții adverse a ajuns la 16.500.

Ultima oră