Marcel Ciolacu, despre susținerea unui guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă: „Toate variantele sunt în discuție”

Marcel Ciolacu, despre susținerea unui guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă: Toate variantele sunt în discuție”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că toate opțiunile sunt posibile, inclusiv votarea unui guvern minoritar PNL-UDMR, fără că social-democrații să intre la guvernare.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a precizat că PNL are o decizie prin care nu poate negocia cu PSD.

„În primul rând, domnul Florin Cîțu este președintele PNL. Uită un lucru: că nu poate negocia cu PSD deoarece are o decizie internă a partidului că nu poate negocia cu PSD. Înseamnă că suntem în același cerc vicios. Vom vedea. Haideți să ajungem la acea discuție. Absolut toate variantele sunt în discuție”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

PSD, dispus să susțină Guvernul Ciucă până la 1 februarie

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut, sâmbătă, o discuţie la telefon cu Nicolae Ciucă, premierul desemnat. Ciolacu a propus „un armistițiu politic” pentru depășirea crizei sanitare și energetice, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.

„În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social. O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, a transmis PSD.

Pe de altă parte Alexandru Rafila a invocat chiar intrarea social-democraților la guvernare, variantă pe care Florin Cîțu o respinge:

Deputatul social-democrat Alexandru Rafila a declarat luni seara că intrarea PSD la guvernare este o soluție care ar putea face ca România să gestioneze eficient criza anitară.

Alexandru Rafila, despre intrarea PSD la guvernare

Întrebat la Antena 3 dacă un guvern PNL-PSD-UDMR este o soluție pentru România, Rafila a răspuns: „Ar trebui să fie. Această variantă absolut rezonabilă, în care ai un guvern tehnic. Cred că de sărbători am putea să discutăm de faptul că suntem la lumină. Lucrul care este cel mai important, de departe, este că nu se va mai repeta”.

Deputatul PSD a spus că este nevoie de o lună de solidaritate națională pentru a fi luate măsurile necesare în contextul actual pandemic.

Ultima oră
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2
22:39 - Olanda înăsprește restricțiile. Mark Rutte: „Începând de duminică, întreaga țară este efectiv închisă între 5 PM și 5 AM”
22:32 - Răzvan Cherecheș: Dacă datele inițiale se confirmă, tulpina sud-africană de coronavirus e de 5 ori mai infecțioasă decât Delta. Dacă are și potențialul de a evada imunologic, ajungem din nou în punctul 0
22:21 - Statele UE au convenit să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa australă, din cauza noii variante de coronavirus
22:14 - AFM: Sesiunea de înscriere în programele Rabla și Rabla Plus vor fi suspendate