Marcel Ciolacu: Ar trebui să finalizăm anul și cu un buget de stat trecut prin Parlament / În program am prins clar că vom vorbi în 2022 dacă se impun taxe noi. E posibil să nu fie nevoie de taxa de solidaritate (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Ar trebui să finalizăm anul și cu un buget de stat trecut prin Parlament / În program am prins clar că vom vorbi în 2022 dacă se impun taxe noi. E posibil să nu fie nevoie de taxa de solidaritate (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a exprimat speranța că proiectul de buget pe 2022 va fi aprobat în Parlament până la finalul anului curent. Totodată, social-democratul a susținut că, potrivit programului de guvernare, actuala coaliție va analiza în 2022 dacă se impun taxe noi sau nu, precum și că este posibil „să nu fie nevoie” de taxa pe cifra de afaceri a marilor companii, așa-numita „taxă de solidaritate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu (PSD), despre bugetul pe 2022 și taxa de solidaritate

„Din punctul meu de vedere, ar trebui să finalizăm anul și cu un buget trecut prin Parlament”, a declarat președintele PSD.

Întrebat dacă așa-numita taxă de solidaritate – care a fost propusă de UDMR, dar care s-a lovit de opoziția PNL – mai este o opțiune, liderul social-democraților a explicat: „Stați să vedem cifrele bugetare. Există această discuție, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă pe care o hotărăște coaliția să fie prinsă – și modificat Codul fiscal – are un termen de șase luni până intră în vigoare, conform legii. (…) Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă”.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ar urma să prezinte luni la nivelul coaliției o formă a bugetului pe 2022. Întrebat dacă e luată în calcul eliminarea unor deduceri pentru anumite companii din diverse domenii astfel încât să fie aduși mai mulți bani la buget, Marcel Ciolacu a spus: „Cu tot respectul, cred că va veni în primul rând cu măsuri fiscale de a aduce din organizarea instituțională. În acest moment, România se estimează că are o evaziune fiscală la 10% din PIB. Mai exact, ca să și cuantificăm, este 10% din PIB, sunt Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Ministerul Agriculturii, ca să înțelegem nivelul evaziunii fiscale din România din acest moment. 34% din TVA nu este colectat în România”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`