Marcel Ciolacu: “Din punctul nostru de vedere este exclus să facem un guvern. Este o singură soluție, alegeri anticipate”

Marcel Ciolacu: “Din punctul nostru de vedere este exclus să facem un guvern. Este o singură soluție, alegeri anticipate
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seara că este exclus ca social-democrații să intre la guvernare în contextul crizei politice. De asemenea, el a precizat că PSD susține scenariul alegerilor anticipate:

“Din punctul nostru de vedere este exclus să facem un guvern. Este o singură soluție, alegeri anticipate. Nu pot să cer colegilor mei să facem guvern cu Raluca Turcan, Cîțu, Oroș.

Toate facturile care vin acum, nu au nicio coerență. A fost astăzi ministru în Parlament, nu a dat nicio explicație, nicio oluție. Toți pacienții de la ATI…i-a prins valul 4 nepregătiți, ce alianță să facem? Românii au întotdeauna dreptate. Trec moțiunea,d esemnează un prim-ministru, are 10 zile să facă majoritate. În maximum trei săptămâni. Și votăm moțiunea, și depunem moțiune dacă e nevoie. Nu vom susține un guvern minoritar PNL.

Faptul că a refuzat să respecți partidul care a câștigat alegerile și să desemnezi prim-ministrul de la primul partid, reușeam sau nu să facem majoritate în Parlament dar respectai constituția”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena3.

Ultima oră
16:12 - Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt: România sprijină consolidarea dialogului dintre UE și Egipt
16:02 - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensarea facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”
15:55 - Ca la noi, la nimeni. Un român a băut o ladă de bere pentru a elimina vaccinul anti-COVID
15:42 - Părinții vaccinați cu copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit
15:35 - Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respins de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”
14:54 - Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție
14:53 - Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit, iar 13 au fost răniți