Marcel Ciolacu, după şedinţa coaliţiei: S-a convenit să fie alocate 3 miliarde de lei pentru deduceri. Ministerul de Finanţe şi ANAF vor face simulări. Decizia finală, săptămâna viitoare (VIDEO)

Marcel Ciolacu, după şedinţa coaliţiei: S-a convenit să fie alocate 3 miliarde de lei pentru deduceri. Ministerul de Finanţe şi ANAF vor face simulări. Decizia finală, săptămâna viitoare (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, joi, că la cea mai recentă ședință a coaliției s-a stabilit să fie alocate trei miliarde de lei pentru deduceri şi, în funcţie de această sumă, Ministerul de Finanţe şi ANAF-ul să facă simulări.

Ce a spus Ciolacu despre deduceri

Liderul social-democraților a precizat că a fost o ședință tehnică, la care au participat mai mulţi reprezentanţi din administraţia centrală și preşedinţi de agenţii.

Referitor la deduceri, Ciolacu a spus că specialiştii au afirmat că e nevoie de introducerea unor plafoane, pentru că se pleacă de la suma pe care poţi să o aloci: „S-a convenit să fie alocată suma de trei miliarde de lei şi, în funcţie de ea, urmează ca Ministerul de Finanţe şi ANAF să facă simulări”.

Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare.

Acesta a dat asigurări că până la 1 iulie Ordonanţa de Urgenţă în acest sens va fi adoptată.

Ciolacu, despre scumpiri

Președintele PSD a remarcat apoi scumpirile tot mai consistente din ultima perioadă.

„Am scăpat de scumpirile la gaze şi energie şi ne-am trezit cu nişte scumpiri, cred eu anormale, ţinând cont că barilul de petrol nu s-a scumpit.

Va trebui să intervenim pe acest segment”, a punctat Ciolacu.

Acesta a mai spus că acum se strâng toate datele pentru a se lua o decizie prin Ministerul Finanţelor şi prin ANAF.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor