Marcel Ciolacu: Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie

Marcel Ciolacu: Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că execuția bugetară a dreptei pe 2020 este un „dezastru pe linie” și că „incompetenții care îngroapă România au făcut publice datele prăpădului financiar pe anul trecut” abia după ce i-a „avertizat public că încalcă legea”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Execuția bugetară a dreptei pe 2020, dezastru pe linie

„Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie! Abia după ce i-am avertizat public că încalcă legea, incompetenții care îngroapă România au făcut publice datele prăpădului financiar pe anul trecut – 9,8%, un deficit de 100 miliarde lei, cât deficitul total al celor trei ani și 10 luni din guvernările PSD (2016-2019)! Măcar dacă acești bani s-ar fi dus pe gestionarea eficientă a pandemiei sau pe susținerea mediului privat românesc! Dar și autoritățile locale și firmele au fost lăsate să se descurce pe cont propriu!”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Președintele PSD a mai declarat că „tunurile repetate date în plină pandemie, favorizarea unor grupuri de interese economice – care nu au plătit taxe în valoare de peste 9,4 miliarde euro!, gestionarea dezastruoasă provocată de politrucii numiți în funcții doar pe bază de carnet de membru PNL, ratarea permanentă a țintelor de colectare în ultimele cinci trimestre (de când Dreapta guvernează țara), toate împreună au generat o gaură de peste 10 miliarde euro. Bani care puteau merge în investiții, în economie, către români în final”.

„De aceea, când am prezentat bugetul PSD pe 2021 am spus că există bani pentru a mări veniturile românilor și pentru a pune economia în mișcare! Trebuie doar pricepere, voință și echitate socială! Și pentru asta ne vom bate atunci când vor binevoi să vină cu bugetul țării în Parlament!”, a mai adăugat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Execuția bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie ! Abia după ce i-am avertizat public că încalcă legea,…

Publicată de Marcel Ciolacu peJoi, 28 ianuarie 2021

PSD a prezentatmiercuriun buget alternativ pentru anul 2021, iar Marcel Ciolacu a explicat că în construcția sa social-democrații au plecat de la niște premise care îi deosebesc total de actuala coaliție de guvernare. Printre prioritățile avute în vedere se numără combaterea pandemiei, cu accent pe testarea masivă și vaccinarea masivă a populației, și relansarea economiei.

„Am fost întrebați care este rostul acestui buget alternativ. De ce am depus atâta efort, dacă nu avem majoritate în Parlament pentru a trece un astfel de buget. Știu. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când opoziția prezintă un buget alternativ față de proiectul guvernului. Dar cetățenii trebuie să cunoască adevărul! Să știe care este alternativa la austeritatea propusă de această guvernare”, declara miercuri Marcel Ciolacu.