Marcel Ciolacu, întrebat ce măsuri sanitare ar trebui introduse: „Cred că e timpul ca politicienii care nu sunt de specialitate să nu își mai dea cu părerea” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, întrebat ce măsuri sanitare ar trebui introduse: „Cred că e timpul ca politicienii care nu sunt de specialitate să nu își mai dea cu părerea” (VIDEO)
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a subliniat că politicienii care nu au cunoștințe în domeniu nu ar trebui să mai vorbească despre pandemia de COVID-19 și despre măsurile pentru combaterea ei, un apel pe care susține că l-a transmis încă de acum un și jumătate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu (PSD), întrebat ce măsuri sanitare ar trebui introduse

„Repet, eu nu sunt medic, cred că e timpul ca politicienii care nu sunt de specialitate să nu își mai dea cu părerea. (…) Am făcut apel să se întâmple acest lucru încă de acum un an și jumătate. Întrebați-i pe domnul Orban și pe domnul Cîțu, și pe domnul Iohannis”, a spus social-democratul.

Despre situația sanitară din România a vorbit și deputatul PSD Alexandru Rafila, fost reprezentant al României la OMS, miercuri, la Știrile B1 TV cu Ștefan Pășcuță: „Eu nu sunt neapărat un partizan al lockdown-ului, dar situația în care s-a ajuns în momentul de față necesită măsuri excepționale. Mai este o măsură excepțională și aș face un apel chiar și către domnul Președinte, mai ales că dânsul a spus că lucrurile n-au fost făcute așa cum trebuie și a ajuns abia acum la această concluzie, cred că trebuie o asumare publică a acestui lucru de către cei care ne-au adus aici. Pentru că măsurile la care ne referim și pe care le discutăm acum trebuie să fie acceptate de populație, ele nu pot fi acceptate de populație dacă vor fi recomandate exact de aceleași persoane care ne-au adus în această fundătură”.

Cel mai recent bilanț epidemiologic a fost unul al recordurilor-negative, cu autoritățile raportând 18.863 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 561 de decese COVID-19 pe un interval de 24 de ore. Marți, la prânz, în secțiile de Terapie Intensivă erau internați 1.805 pacienți infectați, printre care și 36 de minori.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)