Marcel Ciolacu, la Chișinău: Locul Republicii Moldova este în UE. România are obligația să o ajute pentru tot acest parcurs / Pare că în Ucraina avem de-a face cu un război de durată (VIDEO)

Marcel Ciolacu, la Chișinău: Locul Republicii Moldova este în UE. România are obligația să o ajute pentru tot acest parcurs / Pare că în Ucraina avem de-a face cu un război de durată (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Locul Republicii Moldova este în UE, iar România are obligația să o ajute pentru tot acest parcurs, a declarat Marcel Ciolacu, lider PSD și președinte al Camerei Deputaților, în conferința comună de presă pe care a susținut-o luni la Chișinău alături de Igor Grosu, președintele Parlamentului din stânga Prutului.

Marcel Ciolacu: „Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în UE”

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în Uniunea Europeană. România trebuie să ajute Republica Moldova, România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligația de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs”, a subliniat liderul PSD.

Delegația română, spune Marcel Ciolacu, cuprinde oameni cu expertiză în domeniu.

„Am venit în delegație oameni cu expertiză în domeniu și sperăm în perioada următoare să accelerăm această dimensiune parlamentară, fiindcă Republica Moldova trece perioada de tranziție, de uniformizare a legislației Republicii Moldova și a Uniunii Europene, lucru pe care România l-a parcurs acum mai mult timp. E păcat să nu lucrăm împreună la această legislație astfel încât – fără a arde etape, dar de a fi cât mai eficienți de a mări ritmul – Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline al Uniunii Europene”, a continuat oficialul.

El a vorbit și despre războiul din Ucraina și spune că acesta pare să fie unul „de durată”.

„Trăim vremuri complicate atât noi, ca persoane fizice, dar și țările noastre, întreaga Europă și întreaga lume. Este un război și o agresiune asupra unui stat suveran unde un popor a decis ce parcurs își dorește și a decis să meargă, la fel ca dumneavoastră, față de valorile democratice europene, și acest popor a fost agresat nemilos și total incorect. Aici cred că trebuie să vedem nu numai ce au făcut autoritățile, atât din Republica Moldova, cât și din România, dar mai ales ce au făcut cetățenii, și din România, și din Republica Moldova, cât de mult s-au implicat în acest exod de refugiați. Cred că este un exemplu pentru toată Europa (…) și va trebui să ne implicăm în continuare. Pare că avem de-a face cu un război de durată și cu un dictator care va fi greu să își redimensioneze dorințele”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:06 - Românilor le lipsește educația financiară. Nu știu ce să facă cu banii pe care îi pun deoparte: „Muncești atât de mult pentru a-i face și atât de puțin pentru a le crește valoarea”
14:04 - O femeie a fost dată în judecată de un prieten pentru că nu a vrut să aibă o relație amoroasă cu el. Bărbatul îi cere trei milioane de dolari
14:01 - Adela Popescu, despre o posibilă revenire la „Vorbește lumea”: „Formula de acum este minunată, ei se înțeleg excelent”
14:00 - Donald Trump: Chiar și acum, dacă aș fi președinte al SUA, aș putea negocia o pace între Rusia și Ucraina în 24 de ore. Slăbiciunea și incompetența lui Joe Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear
13:56 - 5 sfaturi pentru un stil de viață sănătos / Cum să te bucuri de aspectele vieții tale
13:53 - Ana Maria Mărgean a ajuns în finala ”America’s Got Talent All-Stars”: „România ar trebui să fie mândră de ea”
13:33 - Anca Serea a împlinit 42 de ani: „În această cifră s-au adunat bucurii și tristeți, reușite și eșecuri…”
13:31 - Dronele israeliene pot transporta până la o tonă de muniție și folosesc bombe gravitaționale care nu produc zgomot sau fum în cădere
13:13 - Selly a făcut o investiție serioasă pentru filmul „Romina VTM”. Incredibil ce profit a obținut până acum: „Am avut ceva emoții”
13:07 - Un fost ofițer rus susține că a fost martor la tortură în Ucraina. Clipele înfiorătoare pe care le-ar fi trăit un prizonier ucrainean de război