Marcel Ciolacu: „O să venim la 1 septembrie cu mai multe pachete de legi, mai ales în zona economică” / Ce propune PSD privind consumatorul vulnerabil, salariul minim, agricultura și firmele românești (VIDEO)

Marcel Ciolacu: „O să venim la 1 septembrie cu mai multe pachete de legi, mai ales în zona economică” / Ce propune PSD privind consumatorul vulnerabil, salariul minim, agricultura și firmele românești (VIDEO)
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că social-democrații vor veni cu mai multe pachete de legi la 1 septembrie, iar inițiativele se referă în special la zona economică.

Marcel Ciolacu, precizări despre pachetele de legi cu care va veni PSD

„O să venim la 1 septembrie cu mai multe pachete de legi, mai ales în zona economică. Aș dori, dintre acestea, să vă prezint din amendamentele la Legea consumatorului vulnerabil, unde vom veni cu extinderea numărului persoanelor care primesc ajutor de încălzire, indexarea anuală a ajutorului de încălzire cu rata inflației, creșterea ajutorului acordat pentru fiecare tip de încălzirea și, nu în ultimul rând, reducerea TVA-ului. În ultimele zile, în spațiul public, toate discuțiile s-au dus în ceea ce privește, cum este și normal, facturile noastre personale de acasă. Scumpirea energiei și a gazelor este și în zona economică, la agenții economici. Scumpindu-se necontrolat energia automat vom avea importuri mult mai mari și deficitul comercial, deja de peste 20% mărit față de anul trecut, va fi și mai mare, iar presiunea pe euro și pe rata de schimb va fi una și mai mare. În afară de faptul că românii vor avea problema de a-și plăti facturile la energie, vor avea o problemă și cu locurile de muncă pe care și le vor pierde. Cei mai afectați sunt investitorii și capitalul românesc de aceste scumpiri”, a afirmat președintele PSD, luni, după Consiliul Politic Național al partidului.

Inițiativele PSD vizează și alte teme, precum acordarea salariului minim sau susținerea firmelor românești.

„Mai avem acordarea salariului minim în funcție de studii, vechime și calificare, astfel încât salariul să fie plătit corect, la valoarea reală a muncii sale; susținerea firmelor românești prin acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției fabricate aici, în România; un program strategic de stimulare a procesării în agricultură, ceea ce este produs aici să fie prelucrat tot în România astfel încât aceste produse să ajungă pe masa românilor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că, tot în această sesiune parlamentară, va cere Senatului să introducă prioritar pe ordinea de zi proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)