Marcel Ciolacu propune modificarea Constituției: Cu o majoritate de peste 65% în Parlament avem puține scuze dacă vom rata din nou (VIDEO)

Marcel Ciolacu propune modificarea Constituției: Cu o majoritate de peste 65% în Parlament avem puține scuze dacă vom rata din nou (VIDEO)
„Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor”. Captură Video: PSD / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că ar trebui declanșată o dezbatere privind modiicarea Constituției. Acesta a susținut că momentul nu trebuie ratat, mai ales că actuala coaliție are o majoritate confortabilă în Parlament.

Ciolacu, despre modificarea Constituției

„România are nevoie de o dezbatere serioasă despre reforma constituțională”, a declarat Ciolacu la un eveniment organizat de Curtea Constituțională pentru a marca 30 de ani de la înființarea instituției.

Liderul social-democraților a spus că România a ratat mai multe momente pentru a face o reformă constituțională, două dintre ele fiind după aderarea la UE și NATO.

„Cu o majoritate de peste 65% în Parlament avem puține scuze dacă vom rata din nou. Societatea așteaptă o Constituție modernă”, a continuat Ciolacu.

După eveniment, acesta a insistat pe motivul pentru care consideră momentul oportun: „Am făcut un anunț că ar fi cazul să pornim acest demers ținnd cont și de majoritatea pe care o avem”.

Liderul PSD a mai precizat că ar trebui constituită o comisie parlamentară specială în acest scop.

Răspunzând întrebărilor reporterilor, Ciolacu a precizat că nu crede că trebuie intervenit asupra atribuțiilor președintelui țării.

Săptămâna trecută, vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a transmis că Uniunea va susține în Senat organizarea unui referendum de modificare a Constituției.

Discuții mai vechi despre modificarea Constituției

Amintim că anul trecut, în contextul discuțiilor privind formarea actualei coaliții, liderii politici au avansat ideea modificării Constituției dacă tot va exista o majoritate parlamentară confortabilă.

În sensul modificării Legii fundamentale s-au exprimat cei din PSD și UDMR. Poziții contrare au venit, în schimb, din partea PNL.

Sceptic s-a arătat atunci și Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe