Marcel Ciolacu s-a abținut la votul de la moțiunea depusă împotriva lui Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei

Marcel Ciolacu s-a abținut la votul de la moțiunea depusă împotriva lui Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a abținut la votul de la moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului PNL al Energiei, Virgil Popescu, arată rezultatului votului prezentat pe site-ul Camerei Deputaților.

Cum au votat partidele la moțiunea împotriva lui Virgil Popescu

Camera Deputaților a respins, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrul Energiei, cu 85 voturi „pentru”, 191 „contra” şi o abţinere. Pentru moțiune au votat doar deputații USR, AUR și cei de la Forța Dreptei, formațiunea lui Ludovic Orban.

PNL, PSD, UDMR și deputații minorităților naționale au votat împotrivă.

Marcel Ciolacu, însă, s-a abținut de la vot. Anterior moțiunii, acesta declarase: „Sub nicio formă nu pot să-i îndemn pe colegii mei să voteze o moţiune iniţiată, culmea, de cei care au împins spre această liberalizare a preţurilor. (…) Este exclus ca această alianţă să se rupă până în anul 2024”.

Reacție după ce moțiunea împotriva lui Popescu a fost respinsă

În ultima vreme, social-democrații au întețit atacurile și criticile la adresa ministrului liberal, Mihai Tudose spunând chiar că acesta ar trebui remaniat, pentru că el e de vină pentru haosul din piața energiei. Numai că azi social-democrații n-au votat moțiunea ce sancționa activitatea lui Popescu.

„Am văzut azi că s-a întâmplat ce ne aşteptam cu toţii: PSD l-a apărat pe Virgil Popescu. PNL se dovedeşte pe zi ce trece că este anexa din fundul curţii PSD. (…)

Virgil Popescu este oficial ministru PSD, ca să fie foarte clar”, a reacționat președintele USR, Cătălin Drulă, după ce moțiunea a picat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa