Marcel Vela: Pentru a clădi ceva trainic este nevoie de unitate, de devotament și să fim echipă. Astăzi, dumneavoastră sunteți vocea. Dragi prieteni, astăzi votăm!

Marcel Vela: Pentru a clădi ceva trainic este nevoie de unitate, de devotament și să fim echipă. Astăzi, dumneavoastră sunteți vocea. Dragi prieteni, astăzi votăm!
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, este de părere că „viitorul vine mereu și arată greșelile trecutului, care nu trebuie să se repete iar și iar”. „De cele mai multe ori, auzim cuvinte care se referă la viitor și le asociem cu promisiuni deșarte”, a subliniat demnitarul, în debutul mesajuluiîn care îi îndeamnă pe alegători să voteze la scrutinul de duminică. „Astăzi, dumneavoastră sunteți vocea”, a mai adăugat liberalul.

Mesajul ministrului Marcel Vela, în ziua alegerilor locale

„Viitorul vine mereu şi arată greşelile trecutului, care nu trebuie să se repete, iar şi iar. De cele mai multe ori, auzim cuvinte care se referă la viitor şi le asociem cu promisiuni deşarte. Clipa prezentă ne arată, mai mult ca oricând, faptul că astăzi nu mai putem vorbi despre a câştiga, ci despre a primi încredere din partea oamenilor. O încredere care în ultimii ani a fost ştirbită. Astăzi, dumneavoastră sunteţi vocea. Nu putem aştepta ca viitorul să dea un sens speranţelor noastre, ci trebuie să acţionăm în prezent. De aceea trebuie să luăm frâiele destinelor noastre şi să ne redăm speranţa! Speranţa de mai bine, pentru mine, pentru tine, dar, mai ales, pentru noi. Singuri sau dezbinaţi nu putem clădi nimic trainic. Pentru a clădi ceva trainic este nevoie de unitate, de devotament şi #săfimechipă?! Dragi prieteni, Astăzi #Votăm!”, a scris Marcel Vela, pe Facebook.

Prezența la vot la nivel național, până la ora 17 – 34,58% dintre alegători s-au prezentat la urne

Potrivit datelor înregistrate la ora 17, la nivel național se prezentaseră la urne peste 6,32 milioane de cetățeni, sau mai exact 34,58% dintre alegători. DacăOlt (44,37%), Giurgiu (44,01%),Teleorman (43,86) sunt județele erau județele care contabilizaseră cea mai mare prezență la vot,Iași (29,13%), Vaslui (29,3%), Covasna (29,7%) erau județele cu cea mai scăzută prezență la vot.

La nivelul Capitalei, în primele 10 ore de votare s-au prezentat la urne 26,32% dintre alegători. Prin comparațiecu județele, Bucureștiul înregistrează în continuare cea mai scăzută prezență din țară.

La alegerile locale de acum patru ani, din 2016, până la ora 17, prezența la vota la nivel național era de 35,37%, adică votaseră peste 6,4 milioane de alegători. Bucureștiul avea și atunci cea mai mică prezență din țară, 22,2%.

Tags: