Marilen Pirtea, după mesajele contradictorii ale ministrului de Finanțe: Declarația sigur e a lui Câciu, nu a lui Cîțu? Aceasta e poziția PNL, cât mai puține taxe, fiscalitate cât mai mică și creșterea gradului de încasare (VIDEO)

Marilen Pirtea, după mesajele contradictorii ale ministrului de Finanțe: Declarația sigur e a lui Câciu, nu a lui Cîțu? Aceasta e poziția PNL, cât mai puține taxe, fiscalitate cât mai mică și creșterea gradului de încasare (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marilen Pirtea

Deputatul PNL Marilen Pirtea l-a ironizat pe ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, care a declarat vineri că nu este adeptul taxelor noi, deși joi vorbea despre suprataxarea persoanelor cu mai multe proprietăți sau mașini. „Declarația aceasta pe care am auzit-o sigur era a domnului Câciu, nu a domnului Cîțu? Că domnul Cîțu susținea asta și se poate crea o confuzie”, a spus liberalul cu referire la declarația de vineri, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Marilen Pirtea (PNL), pe B1 TV, despre mesajele contradictorii ale ministrului de Finanțe, Adrian Câciu

„Probabil că asta a și căutat, să crească un pic ratingul (…), dar a conștientizat că nu se poate așa ceva, adică ar însemna întoarcerea într-o altă epocă și nu numai atât, că până la urmă a-i pedepsi tot pe cei care muncesc, acumulează, economisesc și găsesc diverse forme de tezaurizare a economiilor lor, ceea ce nu poate fi discriminare atât timp cât alții găsesc o altă formă de tezaurizare”, a fost reacția liberalului.

Referitor la afirmația făcută vineri de ministrul de Finanțe, când acesta a susținut că nu este adeptul taxelor noi, Marilen Pirtea a spus: „Declarația aceasta pe care am auzit-o sigur era a domnului Câciu, nu a domnului Cîțu? Că domnul Cîțu susținea asta și se poate crea o confuzie, adică… Aceasta este poziția Partidului Național Liberal, cât mai puține taxe, fiscalitate cât mai mică și creșterea bazei de impozitare, și creșterea gradului de încasare, dar după ce a văzut probabil și declarația BNR cu inflația cu două cifre pentru trimestrul următor, ceea ce este îngrijorător, evident că trebuie să gândim foarte bine o abordare fiscală pentru următoarea perioadă pentru că, altfel, lucrurile pot să scape de sub control la Ministerul de Finanțe”.

Deputatul PNL a explicat că în PNRR există un jalon care stipulează că impozitarea proprietăților trebuie să se facă la valoarea de piață.

„S-ar putea ca acest PNRR să fie salvarea noastră într-adevăr și declarativă, dar și faptică, că până la urmă, indiferent ce aruncăm pe piață, vedem care este reacția și, dacă nu iese cum vrem noi, o dăm pe PNRR că PNRR e de vină… În PNRR, într-adevăr, există un jalon, așa cum se spune, care se referă la faptul că impozitarea proprietăților să se facă la valoarea de piață a acestora, nu la o valoare contabilă din timp rămasă în înscrisurile contabile, ci la valori de piață. Dat fiind faptul că există o anumită dinamică a prețurilor de piață în domeniul proprietăților, și impozitarea să fie corelată cu același procent, dar la valoarea de piață a acestora”, a adăugat Marilen Pirtea.

Urmăriți B1TV.ro și pe