Marius Budăi: Până pe 15 ianuarie, tot ce înseamnă plata pensiilor se închide / Pensiile încă sunt foarte mici. Cei care au negociat PNRR au condamnat la sărăcie multe generații de seniori

Marius Budăi: Până pe 15 ianuarie, tot ce înseamnă plata pensiilor se închide / Pensiile încă sunt foarte mici. Cei care au negociat PNRR au condamnat la sărăcie multe generații de seniori
Foto: Guvernul României / Facebook

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a declarat că până pe 15 ianuarie „se închide tot ce înseamnă plata pensiilor”. Acesta a mai spus că românii au pensii foarte mici, dar PSD a venit cu un pachet social care îi va ajuta cât de cât să facă față facturilor. Din nou, Budăi a dat vina pe cei care au negociat PNRR pentru faptul că pensiile românilor nu pot fi crescute mai mult.

Marius Budăi, despre pensiile românilor

Ministrul Muncii a spus, la Antena 3, că a fost prin țară pentru a se asigura că pensiile vor ajunge la români în termenul promis.

„Sşa cum am promis, până pe 15 se închide tot ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali”, a declarat Budăi.

Acesta a dat apoi asigurări că nu există probleme cu plata pensiilor.

Pensiile încă sunt foarte mici. Să nu îşi închipuie cineva că pachetul social impus de PSD i-ar îmbogăţi cumva pe seniorii României. Vedem majorarea preţurilor de la utilităţi, medicamente şi alimentele care fac parte din coşul de bază şi aveam nevoie de acest lucru”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Marius Budăi, noi critici pentru cei care au negociat PNRR

Ministrul social-democrat a repetat apoi criticile la adresa celor care au negociat PNRR-ul României cu reprezentanții Comisiei Europene. Marius Budăi i-a atacat de mai multe ori, pe această temă, pe cei din USR, mai ales pe Cristian Ghinea, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, dar acum nu a mai invocat niciun nume.

„2,5 milioane de părinţi şi bunici au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei, în contextul în care cineva şi-a permis să se angajeze în faţa Comisiei Europene la un impact de doar 9,4% din PIB, condamnându-ne pe multe generaţii de seniori la sărăcie”, a declarat Budăi.

Întrebat cine sunt vinovații, social-democratul a răspuns: „Nu se ştie cine a lucrat la PNRR? E clar! În PSD s-a luat decizia să ducem discuţia în coaliţie, așa încât, îndeplinind jaloanele din PNRR, să demonstrăm Comisiei Europene că suntem determinaţi să respectăm PNRR, dar că nu vrem să fim săraci”.

Marius Budăi s-a plâns apoi, din nou, că în cei 9,4% din PIB sunt prinse nu doar pensiile de rând, ci și indemnizaţiile şi pensiile de serviciu, așa-numitele pensii speciale.