Marius Pașcan (PMP), despre noul an școlar: Nu trebuie să căutăm vinovați, ci soluții. Nu putem da vina numai pe Guvern, cu toții trebuie să fim responsabili, dar ministerul trebuia să ia măsuri corelative (VIDEO)

Marius Pașcan (PMP), despre noul an școlar: Nu trebuie să căutăm vinovați, ci soluții. Nu putem da vina numai pe Guvern, cu toții trebuie să fim responsabili, dar ministerul trebuia să ia măsuri corelative (VIDEO)

Deputatul Marius Pașcan, candidatul PMP la Primăria Târgu Mureș, a vorbit despre debutul noului an școlar și a explicat că „nu putem da vina doar pe Guvern sau să găsim o vină doar ministerului pentru ceea ce urmează”. Cu toate acestea, demnitarul este de părere că „în același timp sunt și alte măsuri corelative care trebuiau asumate până acum de minister, cum ar fi programa, cu mai puține ore, mai puține teme, mutarea unei părți a activităților în zona de online”. „Cu toții trebuie să fim responsabili – și eu sunt părinte, și chiar sunt responsabil pentru copilul meu”, a spus el, vineri seară, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marius Pașcan (PMP), despre noul an școlar

Întrebat de Irina Petraru cum i se pare scenariul în care cursurile s-ar desfășura online în primele două săptămâni de la debutul noului an școlar, iar revenirea la clase s-ar face abia în octombrie, Marius Pașcan a răspuns: „E o propunere de lucru, care trebuie analizată la modul foarte serios. Noi nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situație. Există pericolul pandemic în continuare. Eu cred că și această ipoteză de lucru, pe care a prezentat-o ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, privitoare la libertatea autorităților locale, a DSP-urilor, ISJ-urilor, adică a inspectoratelor școlare, și a consiliilor de administrație, din care fac parte și părinți, de a decide pentru fiecare unitate de învățământ care este cea mai corectă situație, cel mai corect scenariu, este absolut de analizat și de aplicat. Adică nu putem da vina doar pe Guvern sau să găsim o vină doar ministerului pentru ceea ce urmează. Cu toții trebuie să fim responsabili – și eu sunt părinte, și chiar sunt responsabil pentru copilul meu. Mă gândesc, dacă există un pericol la unitatea de învățământ respectivă, ce voi face în această situație. Pe de altă parte, sigur că avem și noi responsabilitatea de analizat, dacă copiii noștri sunt sănătoși, dacă trebuie trimiși sau nu la școală, dacă îi pun în pericol pe alți copii, și nu este tocmai simplu. Eu cred că trebuie să primeze aceste premise privitoare la respectarea regulilor de igienă, de asemenea a distanțării fizice, portul măștii la unitățile de învățământ, respectarea distanțărilor, evitarea aglomerărilor”.

Deputatul PMP a explicat că „toate sunt principii care trebuie să fie funcționale, dar în același timp sunt și alte măsuri corelative care trebuiau asumate până acum de minister, cum ar fi programa, cu mai puține ore, mai puține teme, mutarea unei părți a activităților în zona de online. Iată, încă nu avem aceste tablete, deși există legislația. Procedurile sunt greoaie. Nu avem măștile, date fiind aceste contestații, întârzierea livrării lor. Sunt proceduri care nu s-au derulat până la final. Sigur, toate lucrurile acestea trebuie să le avem în vedere și să căutăm soluții constructive pentru a nu-i pune în pericol în primul rând pe copii și pe profesori, cadrele didactice, evident. Trebuie să primeze această premisă a sănătății și ea trebuie pe primul plan pusă, și responsabilitatea, cum vă spuneam, a tuturor. Nu trebuie să căutăm vinovați, ci trebuie să găsim soluții. Eu din această perspectivă judec lucrurile și văd partea plină a paharului. Pe de altă parte”.

Ce a spus deputatul PMP despre ghidul promovat de Ministerul Educației

„Nu pot să nu constat că există o problemă în ce privește, de pildă, ghidul elaborat, promovat de Ministerul Educației. Un ghid elaborat de angajați care nu prea au legătură cu această zonă a epidemiologiei. Nu sunt medici. Trebuie să îi ascultăm și pe specialiști în această situație. Acel ghid, sigur, transferă oarecum niște responsabilități la nivelul autorităților locale, a profesorilor, a părinților, dar în același timp trebuie să indice și soluții, pentru că se anulează o șansă de a aborda unitar anul școlar – și această fragmentare, fiecare să facă cum dorește, sigur, poate fi o soluție momentană, temporară, dar nu este una pe termen lung”, a subliniat deputatul Marius Pașcan.

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)