Mihai Chirica a fost cooptat în conducerea PNL Iași și îi va reprezenta pe liberali în cursa către un nou mandat de primar al Iașiului

Mihai Chirica a fost cooptat în conducerea PNL Iași și îi va reprezenta pe liberali în cursa către un nou mandat de primar al Iașiului

Mihai Chirica, primarulIașiului, a fost cooptat sâmbătă în Biroul Politic Județean PNL Iași, devenind membru al partidului, și îi va reprezenta pe liberali în cursa pentru un nou mandat la Primăria municipiului.

Anunțul a fost făcut chiar de organizația locală a PNL, care a precizat printr-un comunicat de presă că, „astăzi, 7 martie 2020, în urma depunerii adeziunii pentru dobândirea calității de membru, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost cooptat, conform statutului, în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Iași”.

„Membrii BPJ au aprobat candidatura primarului Mihai Chirica pentru Primăria Municipiului Iași”, se mai spune în comunicat

De asemenea, liderul organizației locale, Costel Alexe, în prezent ministru interimar al mediului, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Cele două candidaturi, decise de membrii Biroului Politic Județean Iași, urmează să fie validate în Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal.

Mihai Chirica a devenit al 64-lea primar din istoria Iașiului, în urma alegerilor locale din 2016. Totuși, el asigura interimatul funcției încă din anul 2015, Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcție.

Până în 2017, Mihai Chirica a fost membru PSD, dar s-a delimitat public de social-democrați în momentul în care Guvernul Grindeanu, dirjiat cu mână fermă de liderul formațiunii de la acea vreme, Liviu Dragnea, a adoptat celebra OUG 13, care, printre altele, introducea un prag valoric până la care abuzul în serviciu nu era considerat o faptă penală.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)