Mihai Tudose, despre coaliţie: Nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest bine. Ţara e în picioare. Încă

Mihai Tudose, despre coaliţie: Nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest bine. Ţara e în picioare. Încă
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat că PSD și PNL nu „s-au luat din dragoste”, ci pentru a nu lăsa țara în criză și că acum coaliția funcționează, chiar dacă nu se înțeleg pe anumite lucruri. „Țara este în picioare, încă”, a mai precizat Tudose, potrivit News.ro.

Mihai Tudose (PSD), despre coaliția cu PNL

Întrebat, la Prima TV, cum funcționează coaliția, Mihai Tudose a răspuns: „Cu câteva excepţii, că nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest bine. Totuşi ţara e în picioare. Încă”.

„Nu ne-am luat din dragoste. Ne-am luat din interesul de a nu lăsa ţara în acea criză, băgată în alegeri anticipate, haos şi aşa mai departe. Dar nu poate să spună nimeni că, gata, ne-am uniformizat doctrinele, toţi vrem la fel”, a mai spus social-democratul, când i s-a atras atenția că, totuși, în presă se vede un război între cele două partide.

Tudose, despre creșterile de pensii și salarii

Acesta a mai afirmat că ei vor să crească pensiile și salariile și „se poate”.

Despre șansele de a fi mărite pensiile, europarlamentarul PSD a susținut că, pe datele de azi, bugetul de stat suportă o majorare de 10%.

Tudose a remarcat apoi atitudinea PNL: „Partenerii noştri de la Partidul Naţional Liberal vor mai mult? Este în regulă. Este decizia primului ministru, poate găsim soluţii să facem 20 la sută, nu avem nicio problemă, noi dorim chestia asta. Dar până una alta, noi am identificat 10%, ei nu vor deloc. După ce a ieşit Rareş Bogdan cu 16% a venit premierul şi…. Banii în buget poţi să îi iei şi din altă parte, dar asta nu înseamnă că trebuie să tăiem complet investiţiile, să nu mai facem PNRR-ul, să oprim tot în ţară. Trebuie să găsim un echilibru”.

Urmăriți B1TV.ro și pe