VIDEO. Ministerul Muncii va contracta servicii de asistență tehnică pentru a reforma sistemul public de pensii

VIDEO. Ministerul Muncii va contracta servicii de asistență tehnică pentru a reforma sistemul public de pensii
Foto: Guvernul României / Facebook

Guvernul a aprobat un memorandum care prevede că Ministerul Muncii va contracta servicii de asistență tehnică de la Banca Mondială pentru a implementa reforma sistemului public de pensii așa cum este ea prevăzută în PNRR, a anunțat purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, marți, după ședința de la Palatul Victoria.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine în studioul B1 TV marți, 28 decembrie, începând cu ora 21

Guvernul: Ministerul Muncii va contracta servicii de asistență tehnică pentru a reforma sistemul public de pensii

„A fost aprobat un memorandum iniţiat de Ministerul Muncii. Face parte din angajamentele asumate în cadrul PNRR şi, în baza acestei aprobări date de memorandumul din Guvern, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va contracta serviciile de asistenţă tehnică de la Banca Mondială pentru a implementa reforma sistemului public de pensii aşa cum este menţionată în PNRR”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Marius Budăi mai vorbise de reforma sistemului de pensii pe B1 TV, la „Bună, România” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, în 3 decembrie, când sublinia că trebuie protejată puterea de cumpărare pe care o au românii.

„Cine nu greșește nu… nu greșește cetățeanul român care nu trebuie să trăiască în sărăcie. Asta trebuie să luăm în calcul în primă fază. Sistemul nu doar că trebuie să fie sustenabil, trebuie gândite acele măsuri care să aducă bani la buget, îmbunătățirea colectării, proiecte pentru mediul de afaceri, încurajarea ocupării, crearea de noi locuri de muncă. Asta trebuie să gândim. Sistemul va deveni sustenabil implementând aceste măsuri. Nu e un sistem folosit doar în România, e un sistem bazat pe contributivitate și acesta e un pilon important”, a declarat Budăi.