Marius Budăi, mesaj pentru pensionari, după ce bugetul pe 2022 a fost atacat la CCR: Avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am stabilit

Marius Budăi, mesaj pentru pensionari, după ce bugetul pe 2022 a fost atacat la CCR: Avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am stabilit
Foto: Guvernul României / Facebook

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a dat asigurări că pensiile majorate vor fi plătite, chiar dacă legea bugetului de stat pe 2022 a fost atacată la Curtea Constituțională.

Mesajul lui Marius Budăi pentru pensionari

„Avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am stabilit. Lucrurile se vor întâmpla spre binele cetăţeanului român”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3.

El a ținut apoi să-i critice pe USR-iști, cei care au atacat la CCR bugetul pe anul viitor: „Eu personal nu înţeleg de ce USR continuă pe linia aceasta a sărăcirii populaţiei româneşti, pentru că după ce a prins în PNRR acel procent criminal din PIB pentru pensii, acum văd că o să reînceapă să blocheze creşterea veniturilor pentru milioane de copii, de pensionari şi salariaţi care obţin beneficii prin noul buget”.

Ministrul Muncii a mai spus că în ianuarie va avea o discuţie cu comisarul european pentru Muncă despre PNRR.

Bugetul pe 2022 a fost adoptat înainte de 31 decembrie, dar a fost și atacat la CCR

Bugetul de stat pe 2022 și cel al asigurărilor sociale au fost aprobate în Parlament, dar cei de la USR s-au adresat Curții Constituționale.

Printre altele, USR-iștii acuză că e încălcat dreptul la învățătură prin faptul că nu au fost alocați banii necesari pentru transportul local și județean al elevilor la școală, contrar Legii educației naționale.

Ei au mai remarcat și o discriminare – faptul că fix comunitățile cu primari de la USR nu au alocări în bugetul pentru anul viitor.
De altfel, aleșii locali USR au susținut că inclusiv banii din Fondul de rezervă la dispoziția premierului au fost distribuiți pe criterii strict politice. De exemplu, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a spus recent că în județul Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, patru n-au primit nimic, adică fix cele cu primari USR. Acesta a întrebat ce semnal vrea să transmită Guvernul cetățenilor din aceste patru localități: „Că sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale?”.

Sesizarea lor va fi discutată de judecătorii CCR pe 29 decembrie.

În schimb, premierul Nicolae Ciucă a declarat că bugetul pe 2022 e unul echilibrat, responsabil și realist.

Urmăriți B1TV.ro și pe