Ministrul Adrian Câciu: PSD are cei mai buni doctori în economie, dar nu doctori neapărat cu diplome

Ministrul Adrian Câciu: PSD are cei mai buni doctori în economie, dar nu doctori neapărat cu diplome
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, a declarat, joi, că formațiunea din care face parte are cei mai buni doctori în economie, dar nu doctori neapărat cu diplome, ci doctori de reparat economia. Acesta a mai precizat că Invest Plus şi programele de finanţare cu garanţii de stat vor continua și anul viitor.

Adrian Câciu: Am investit masiv în economie

Ministrul Finanțelor a ținut să precizeze că Guvernul a găsit soluții pentru a finanța „masiv” economia, în ciuda situației dificile în care ne găsim, cu deficit excesiv, deficit de cont curent mare și o inflație „putem să spunem istorică”.

„Foarte mulţi se bucurau când prognozele erau destul de negative cu privire la creşterea economică. Nu ştiu de ce se bucurau, pentru că trăiau în România, nu înţeleg să te bucuri de răul care şi se întâmplă”, a continuat el, potrivit News.ro.

Ministrul a explicat apoi că „banii care se strâng de la companii se întorc în economie”, iar aceștia trebuie valorificați la maximum.

Adrian Câciu: Anul 2023, o provocare

„Deja începem să lucrăm la bugetul pe anul 2023, buget care are în vedere în continuare acordarea de stimuli importanţi economiei şi de aceea este important pe de o parte să continuăm programele pe care le avem. Apropo de IMM Invest Plus şi programe de finanţare cu garanţii de stat, ele vor continua şi în 2023, mi-aş dori să fie şi alte programe pe care să le împing de la Ministerul de Finanţe, voi lucra şi în Guvern şi cu preşedintele Jianu să concepem noi programe pentru economie”, a mai spus ministrul Finanțelor, în cadrul evenimentului de lansare a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”.

Câciu a afirmat apoi că, de câte ori a venit la guvernare, PSD a reușit să redreseze economia: „PSD are cei mai buni doctori în ecnoomie, dar nu dorctori neapărat cu diplome, ci doctori de reparat economia. De fiecare dată când a venit la guvernare, deşi a găsit-o în încetiniere sau aproape blocată (..) a reuşit să reboosteze”.

Urmăriți B1TV.ro și pe