Nicolae Ciucă insistă că nu are nicio problemă să-i fie verificată teza de doctorat, după ce chiar el a blocat în instanță analizarea ei / Premierul îl apără pe Cîmpeanu, acuzat și el de plagiat (VIDEO)

Nicolae Ciucă insistă că nu are nicio problemă să-i fie verificată teza de doctorat, după ce chiar el a blocat în instanță analizarea ei / Premierul îl apără pe Cîmpeanu, acuzat și el de plagiat (VIDEO)

Premierul Nicoale Ciucă, președintele PNL, a anunțat, luni, că propunerea partidului pentru funcția de ministru al Educației e Ligia Deca, până acum consilier al președintelui Klaus Iohannis pentru Educație. Cu această ocazie, Ciucă a avut numai cuvinte de laudă pentru colegul său de partid, liberalul Sorin Cîmpeanu, care a demisionat din fruntrea acestui minister după o acuzație de plagiat.

Ciucă l-a apărat pe Cîmpeanu, spunând că acesta a muncit zi și noapte pentru elaborarea noilor Legi ale Educației și că fostul ministru nu poate fi numit plagiator atât timp cât nu s-a pronunțat nicio instituție a statului în acest sens.

Nicolae Ciucă, el însuși acuzat de plagiat, a repetat cum că nu are nicio problemă ca teza lui de doctorat să fie verificată. Numai că fix el a avut grijă să blocheze în instanță verificarea tezei de către CNATDCU, singura instituție abilitată să se pronunțe pe astfel de spețe. Verdictul în instanță a fost dat de un judecător care, în trecut, a fost pus în diverse funcții chiar de către PNL.

Ce a spus Ciucă despre acuzațiile de plagiat aduse lui Cîmpeanu

Întrebat dacă, în opinia sa, Sorin Cîmpeanu trebuia sau nu să-și dea demisia din funcția de ministru al Educației, după acuzațiile de plagiat ce i-au fost aduse, Ciucă a răspuns: „Trebuie să facem diferența între ce înseamnă o acuzație și eticheta de vinovat. Sunt instituții ale statului care trebuie să fi finalizat tot ce înseamnă acest proces de a lua o decizie și a spune că cineva care a fost acuzat sau asupra căruia a existat o suspiciune se tranformă în vinovat.

Ținânt cont de modul în care și-a desfășurat activitatea, a muncit – că a muncit zi și nopate ca acest pachet de legi să fie elaborat – apreciez foarte mult activitatea dlui Cîmpeanu”, a declarat Nicolae Ciucă.

Reacția lui Ciucă, întrebat despre acuzațiile de plagiat care-l vizează pe el

Întrebat dacă se simte vizat de declarația recentă a președintelui Iohannis privind „toleranța zero” în privința plagiatului, Ciucă a spus: „Absolut. Nu am absolut nicio problemă și, așa cum am spus de la început, îmi pun la dispoziție tot ce e necesar așa încât să se elucideze odată acest subiect”.

„Acum e o….ăăă… anchetă în defsășurate și când se finlizează își va urma cursul. Nu e la mine…”, a continuat el.

Amintim că CNATDCU nu poate verifica deocamdată acuzațiile de plagiat vizând teza de doctorat a lui Ciucă deoarece sesizările au fost blocate în instanță la cererea lui. Judecătorul Marius Iosif, apropiat de LNL, i-a dat un verdic favorabil liderului liberalilor, apoi a cerut rapid pensionarea din magistratură, pe care a și primit-o. Acum are pensie specială.

Urmăriți B1TV.ro și pe