Ministrul Sănătății se face că nu aude criticile privind gestionarea valului cinci al pandemiei / Rafila, întrebat de B1 TV ce măsuri concrete a luat: Am pus la punct un sistem care trebuie operaționalizat în aceste zile (VIDEO)

Ministrul Sănătății se face că nu aude criticile privind gestionarea valului cinci al pandemiei /  Rafila, întrebat de B1 TV ce măsuri concrete a luat: Am pus la punct un sistem care trebuie operaționalizat în aceste zile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat vineri, într-o conferință de presă că nu știe să existe critici la adresa modului în care a pregătit valul cinci în ultimele două luni, deși în spațiul public acesta a fost acuzat direct de pasivitate în lupta cu pandemia.

Întrebat de reporterul B1 TV care cum răspunde criticilor și ce măsuri concrete a luat, ministrul Sănătății a evitat să răspundă în detaliu, precizând doar că  „a pus la punct un sistem funcțional care trebuie operaționalizat”:

Reporter B1 TV: Ați fost acuzat de pasivitate în gestionarea pandemiei. Ce măsuri concrete ați luat până acum pentru valul 5?

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: “Nu știu cine m-a acuzat de pasivitate. Acest gen de declarații din partea unor persoane care probabil nu știu ce înseamnă o activitate responsabilă în favoarea sănătății publice, din punctul meu de vedere nu au nicio valoare. Eu și colegii mei lucrăm în fiecare zi foarte mult. Am pus la punct un sistem funcțional care trebuie operaționalizat în aceste zile cum nu a mai existat în România de foarte mult timp. Lucrul acesta pe care l-am rezolvat în 45 de zile cred că merită dacă nu aprecieri, măcar abținerea unor persoane de a critica ceva care fie nu cunosc, fie nu înțeleg, fie pur și simplu au o frustrare pe care și-o manifestă în spațiul public”, a precizat Alexandru Rafila.