Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen: „Până la urmă contează bunul plac al unuia șmecher”

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen: „Până la urmă contează bunul plac al unuia șmecher”
Sursa Foto: Captură Video/ Antena3

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, rămâne decis să folosească dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen.

„Contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher”, a comentat Mircea Badea, potrivit antena3.ro.

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen

„Degeaba vor 20 de state din Uniunea Europeană, ăsta nu vrea el și gata. Şi rămâne ca el (cancelarul Austriei, Karl Nehammer – n.red.). Deci, mult mai rău decât neintrarea pur și simplu a României în Schengen este ideea care va rămâne. Va rămâne și va săpa alături de multe alte lucruri.

Va rămâne ideea că totuși, în cele din urmă, în așa-zisa lume civilizată de pe bătrânul continent contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher.

Că în Uniunea Europeană, că de-aia era Uniunea Europeană cu două viteze. Țineți minte? Adică unii sunt tari, șmecheri. Unii sunt mai tăntălăi şi mai fraieri, cum suntem noi. Din motive până la urmă corecte, că suntem mai fraieri şi mai tăntălăi.

Da, dar regulile trebuie să se aplice că așa … de ce a făcut Putin ce-a făcut, că el a crezut că-i șmecher? (…) D-aia nu e Putin în lumea civilizată, pentru că el a făcut ce a vrut el”, susține Mircea Badea.

Potrivit acestuia, ce face Austria este rea-voinţă.

„Foarte rău ideea că în Uniunea Europeană, în cele din urmă, nu contează regulile, care sunt până la urmă, definiția civilizației, regulile unanim acceptate, ci contează bunul plac al unuia șmecher.

Şi mai rău de atât ar fi ca pe bune noi să nu intrăm în Schengen, pentru că Putin nu vrea”, a mai spus jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe