Motivul schimbării ambasadorului SUA în România Adrian Zuckerman

Motivul schimbării ambasadorului SUA în România Adrian Zuckerman
Captură Video - U.S. Embassy Bucharest / Facebook

Adrian Zuckerman a anunțat luni, 11 ianuariecă nu va mai fi ambasadorul Statelor Unite la București șia fost primit de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în vizită de rămas-bun.

Mandatul său s-aîncheiatbrusc și a coincis cu scandalul politic izbuncit în SUA, după asaltul susținătorilor lui Donald Trump în Capitoliu.

Motivul schimbării ambasadorului SUA în România Adrian Zuckerman

Ministerul nu furnizează mai multe detalii despre plecarea ambasadorului, numit în 2019, însă, chiar dacă o astfel de încheiere bruscă de mandat al unui ambasador al SUAeste neobișnuită, unul dintre motive ar putea fi schimbarea administrației de la Casa Albă, în condițiile în care Zuckermana fost numit în funcțiede cătreDonald Trump.De obicei, ambasadorii numiti politic își termină mandatul odată cu cel al președintelui SUA care i-a numit.

Analistul politicRadu Magdin a explicat pentrudefenseromania.ro că plecarea acestuia din funcția de Ambasador la Statelor Unite era previzibilă.

„Retragerea actualului ambasador e normală. A venit politic, nu ca diplomat de carieră, și a îmbrățișat clar stilul trumpist. A făcut totodată campanie politică pentru un partid și a fost contondent cu altul, ambele pe față. Urmează foarte probabil până la îndeplinirea, în câteva luni, a confirmărilor procedurilor interne din Statele Unite ale Americii, un interimat al adjunctului misiunii, dar și o creștere a influenței raportat la România a foștilor doi ambasadori de aici, din echipa de tranziție, Mark Gitenstein și Michael Guest”, ne-a mărturisit și Radu Magdin.

Adrian Zuckerman, profilul unui ambasador numit politic

Pe 14 decembrie 2019, Adrian Zuckerman a preluat îndatoririle de Ambasador al Statelor Unite în România. Ambasadorul Adrian Zuckerman este un avocat renumit în New York şi, înainte de numire, era partener în domeniul dreptului imobiliar la firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw LLP. El a îndrumat cu succes importanţi clienţi persoane fizice şi juridice prin numeroase tranzacţii şi litigii sofisticate şi complexe. Ambasadorul Adrian Zuckerman a fost preşedintele unui comitet de evaluare a judecătorilor candidaţi pentru posturi la instanţa civilă din New York şi arbitru al Consiliului profesioniştilor din domeniul imobiliar al oraşului New York.

Ambasadorul Zuckerman a imigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte limba română fluent. Implicat activ în iniţiative filantropice şi educaţionale, el a fost membru al consiliului de administraţie al Kids Corp., organizaţie non-profit care îi sprijină pe copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey şi a fost membru al consiliului absolvenţilor New York Law School.

La Massachusetts Institute of Technology (MIT), ambasadorul Zuckerman a obţinut o diplomă de licenţă în ştiinţele vieţii şi o diplomă de licenţă în management de la Sloan School of Management a MIT. El a obţinut de asemenea o diplomă în drept de la New York Law School.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)