Nicolae Ciucă, după votul de învestitură: „Un moment în care am înțeles cu toții că este vorba de asumarea responsabilității”

Nicolae Ciucă, după votul de învestitură: Un moment în care am înțeles cu toții că este vorba de asumarea responsabilității
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Nicoale Ciucă  a declarat joi, după votul de învestitură din Parlament că noua coaliție PSD-PNL-UDMR are misiunea de a depune eforturi pentru depășirea situației de criză:

Ce spune Nicolae Ciucă despre votul de învestitură

„Un moment în care am înțeles cu toții că este vorba de asumarea responsabilității, responsabilitate centrată pe cetățeanul român și pe asumarea liniilor de efort la nivel guvernamental, pentru a depăși situația de criză, iarna anilor 2021-2022 și să ne asumăm tot ceea ce înseamnă dezvoltarea României”, a spus Nicolae Ciucă, după votul de învestitură.

Acesta a vorbit și despre problema deficitului, care ar trebui să ajungă la 6% din PIB anul viitor, în ciuda seriei de măsuri sociale anunțate:

„În acest moment elementele privind rectificarea bugetară și deficitul urmează a fi dezbătute în ședința de guvern de mâine și după putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde ne găsim cu asigurarea resurselor financiare. Nimeni nu trebuie să aibă o temere pentru că nu sunt resurse pentru plata pensiilor și salariilor. Sunt asigurate toate fondurile de care are nevoie ministerul Sănătății.

Au fost cuprinse o serie întreagă de asumări în programul de guvernare, în momentul în care au fost dicutate tehnic s-au dezbătut și metodele și felul în care vom reuși să strângem mai mulți bani. Una dintre metode este aceea a e-facturării, radarul mărfurilor și punerea în aplicare a noii legi a vămilor și tot ceea ce înseamnă controlul mărfurilor la intrarea și ieșirea din țară. Sunt celelalte politici fiscale la nivelul Ministerului Finanțelor”, a precizat Nicolae Ciucă.

Guvernul condus de Nicoale Ciucă, învestit de Parlament

Guvernul Ciucă a fost învestit cu 318 voturi pentru și 126 împotriva, potrivit numărătorii PNL. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Total parlamentari: 466, prezenți: 444, voturi valabil exprimate – 444, voturi pentru – 318, voturi contra – 126. Membrii noului guvern ar urma să depună jurământul la Cotroceni joi după-amiază.