Nicolae Ciucă: Inflația are un caracter generalizat la nivel european și mondial. Măsurile au venit să diminueze impactul asupra vieții românilor / Vom asigura facilități firmelor care își relocă activitatea în România (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Inflația are un caracter generalizat la nivel european și mondial. Măsurile au venit să diminueze impactul asupra vieții românilor / Vom asigura facilități firmelor care își relocă activitatea în România (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Inflația are un caracter generalizat la nivel european și mondial, iar măsurile anunțate de Guvern și de coaliție vin să diminueze impactul pe care îl are ea asupra vieții românilor, a explicat premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, vineri, în dialogul cu presa de la finalul Consiliului Național al liberalilor.

„Pachetele de măsuri „Sprijin pentru România” și cel anunțat luni seara au venit tocmai ca măsuri în sprijinul românilor, ca măsuri pentru a putea să continuăm investițiile și să susținem economia românească. În ceea ce privește inflația, putem să observăm că inflația are un caracter generalizat la nivel european și mondial, iar măsurile pe care noi le-am anunțat au venit, practic, în urma unei analize în care am căutat să anticipăm toate aceste efecte, iar impactul asupra vieții românilor să poată să fie diminuat prin măsurile pe care coaliția le-a stabilit și, desigur, prin măsurile pe care Guvernul le va implementa”, spune premierul.

Nicolae Ciucă a anunțat o nouă schemă de ajutor de stat

Întrebat dacă sunt luate în calcul facilități pentru firmele care se relochează din Ucraina în România, liderul PNL a menționat: „Am discutat și ne-am gândit că este foarte important ca, pe lângă schema de ajutor de stat care se alocă investitorilor în mod deosebit pentru cei care măresc numărul de locuri de muncă, să venim cu o altă schemă de ajutor de stat, schemă de ajutor de stat care să vizeze două direcții principale. Prima este cea care vizează retehnologizarea, tehnologii noi, în economia românească. Cea de-a doua direcție este cea prin care vom asigura facilități firmelor, companiilor care își relocă activitatea pe teritoriul României”.

„De asemenea, este foarte important, în foarte scurt timp va funcționa acea comisie care va gestiona investițiile din țările non-UE. Avem, de asemenea, așteptări în urma dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, că există foarte mult interes în acest domeniu și este o oportunitate pe care trebuie să o fructificăm”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe