Nicolae Ciucă: „Pensiile vor fi indexate cu aproximativ 10%. Salariul minim brut va crește de la 2.550 de lei” / Ce a mai spus premierul desemnat despre pachetul de măsuri sociale (VIDEO, GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pensiile vor fi indexate cu aproximativ 10%, iar salariul minim brut va crește la 2.550 de lei, a anunțat Nicolae Ciucă, candidatul la funcția de prim-ministru, marți seară, după ce a depus programul de guvernare și lista de miniștri la Parlament.

Mai multe imagini în Galeria FOTO

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicolae Ciucă, precizări despre pachetul de măsuri sociale din programul de guvernare

„Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația socială minimă de la 800 de lei la 100 de lei, cu aproximativ 25%. Vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%. Pentru pensionarii care beneficiază de o pensie între 1.000 de lei și 1.600 de lei se va asigura în luna ianuarie un ajutor de 1.200 de lei astfel încât să poată să treacă mai ușor peste perioada de iarnă. Tot în programul de guvernare sunt cuprinse măsuri pentru creșterea alocației pentru copii până la vârsta de 2 ani la 600 de lei. Pentru ceilalți, alocația va fi de 243 de lei. Salariul minim brut va crește la 2.550 de lei”, a declarat premierul desemnat.

Nicolae Ciucă a precizat, totodată, că pentru persoanele cu dizabilități va fi asigurată cea de-a 13-a indemnizație.

„Cred că este, de asemenea, important să menționăm că angajatorii vor putea menține un angajat cu salariul minim nu mai mult de 24 de luni. Sigur, sunt și alte măsuri care vizează continuarea celor asumate de guvernele anterioare astfel încât să putem să diminuăm din impactul pe care l-a avut pandemia în mediul antreprenorial”, a mai spus Nicolae Ciucă, care a vorbit și despre certificatul verde.

Ultima oră
15:31 - Prefectul Capitalei, pe B1 TV, despre regimul de restricții. Alexandra Văcaru: Așteptăm să vedem dacă vor fi modificate printr-o nouă hotărâre de Guvern (VIDEO)
15:19 - Adela Popescu nu mai poate de dorul lui Radu Vâlcan. Cu ce se ocupă vedeta atunci când soțul ei petrece timpul cu „ispitele” în Thailanda
15:11 - Beatrice Mahler: Vaccinarea obligatorie, o măsură care trebuie decisă la nivel politic. Eu, ca medic, susțin însă că tratamentul profilactic prin vaccinare este o soluție care salvează vieți (VIDEO)
14:59 - Horoscop pentru 2022. Ele sunt zodiile care se vor îndrăgosti în acest an. Cine va avea noroc în plan financiar
14:44 - Cifre alarmante: SUA poluează de două ori mai mult cu deșeuri plastice decât China și UE la un loc
14:43 - Un medic din Bihor, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi luat mită de 334 de ori, într-un dosar privind certificatele de invaliditate
14:26 - Cât te costă să fii Kevin. Casa din „Home Alone” poate fi închiriată pentru o noapte
14:12 - Lovitură pentru Celentano în Las Fierbinţi. Cui a vrut Pro TV, de fapt, să-i distribuie rolul!
14:11 - Bogdan Aurescu, reacție fermă la declarația lui Serghei Lavrov: Poziția Rusiei despre scutul antirachetă din România, complet eronată. Sistemul de apărare antirachetă al NATO, strict defensiv
13:54 - Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron, în județul Vaslui: „Acum așteptăm de la București rezultatul secvențierii”