Nicolae Ciucă: România s-a angajat și se angajează să respecte toate sancțiunile impuse la nivel internațional în conformitate cu deciziile tuturor organizațiilor din care face parte (VIDEO)

Nicolae Ciucă: România s-a angajat și se angajează să respecte toate sancțiunile impuse la nivel internațional în conformitate cu deciziile tuturor organizațiilor din care face parte (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

România s-a angajat și se angajează să respecte toate sancțiunile impuse la nivel internațional în conformitate cu deciziile tuturor organizațiilor din care face parte, a declarat premierul Nicolae Ciucă, luni, la Parlament, într-un dialog cu reporterii după discursul susținut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Nicolae Ciucă, despre sancțiunile impuse Rusiei

„România s-a angajat și se angajează să respecte toate sancțiunile impuse la nivel internațional în conformitate cu deciziile tuturor organizațiilor din care face parte (…). România va respecta toate deciziile, exact așa cum ne-am asumat”, a declarat premierul.

Întrebat ce presupune respectarea deciziilor, el a explicat: „S-au luat decizii și au fost sancționate atât companii rusești, cât și persoane din anturajul președintelui Putin. Toate sunt pe lista de sancțiuni și România respectă această decizie”.

Pe de altă parte, întrebat ce urmează, Nicolae Ciucă a continuat: „Dați-ne voie să analizăm și, împreună cu celelalte țări, împreună cu ceilalți parteneri, se vor lua decizii după ce se va analiza”.

Întrebat când va renunța România complet la gazele rusești, oficialul a adăugat: „În acest moment, în România intră gaze pe rețeaua de conducte care aduc gaz din Rusia. Nu s-a luat încă această decizie”.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul României a fost întrebat dacă pe teritoriul țării noastre există cetățeni ruși care ar urma să fie expulzați.

„Din informațiile pe care le am până acum, nu avem astfel de persoane”, a răspuns Nicolae Ciucă.

El a primit o întrebare similară și în ceea ce îi privește pe diplomații ruși.

„Vă rog să ne dați voie să analizăm și, în funcție de situația concretă, vom lua decizii și le vom anunța”, a replicat premierul Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe