Nicuşor Dan a anunțat că au fost atribuite contractele pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare. Când încep lucrările (VIDEO)

Nicuşor Dan a anunțat că au fost atribuite contractele pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare. Când încep lucrările (VIDEO)

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri de reţea de termoficare. Lucrările sunt în valoare de 260 de milioane de euro, din care 200 sunt bani europeni.

Nicuşor Dan, despre reabilitarea rețelei de termoficare

„E vorba de o lucrare cu o valoare de 260 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane de euro sunt bani europeni. Pentru restul o să mergem pentru un împrumut, dar e posibil ca pentru o parte din rest să avem, de asemenea, bani europeni.

Termenul de finalizare e de patru ani”, a declarat primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan a precizat că lucrările vor începe în primăvara anului viitor. Sunt cinci tronsoane de câte aproximativ 50 de kilometri, la fiecare tronson urmând a lucra o asociere de constructori, toţi fiind români.

Stadiul marilor proiecte de investiţii cu bani europeni derulate de PMB

Nicuşor Dan a prezentat şi stadiul marilor proiecte de investiţii cu bani europeni, derulate de Primăria Generală a Capitalei. Suma totală sare de un miliard de euro.

  • reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai (500 de milioane de euro) – contracte în procedură de achiziţie;
  • achiziţia a 100 de tramvaie (200 de milioane de euro) – procedura de recepţie pentru 8 tramvaie livrate deja de Astra Arad;
  • achiziţia de autobuze electrice (50 de milioane de euro) – s-au depus ofertele în cadrul licitaţiei;
  • achiziţia de troleibuze (50 de milioane de euro) – licitaţie în derulare;
  • reabilitare de clădiri cu risc seismic – cereri depuse la PNRR în valoare de 50 de milioane de euro; urmează alte cereri de 30 de milioane de euro
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”