Nicușor Dan a anunțat că au fost efectuate viramentele sumelor necesare pentru plata mai multor stimulente și ajutoare financiare. Cine sunt beneficiarii

Nicușor Dan a anunțat că au fost efectuate viramentele sumelor necesare pentru plata mai multor stimulente și ajutoare financiare. Cine sunt beneficiarii
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a anunțat, vineri după-amiază, că au fost efectuate viramentele sumelor necesare pentru mai multe plăți. Stimulentul pentru copiii cu dizabilități va fi virat la finalul lunii, ca de obicei, a mai precizat Dan. Acesta și-a manifestat apoi speranța că, după aprobarea bugetului Capitalei, vor reuși să acopere pe parcursul acestui an toate diferențele de plată.

Nicușor Dan, despre viramentele efectuate vineri

„Au fost efectuate viramentele sumelor necesare plății stimulentului pentru nou-născuți, pentru dosarele depuse complet în luna august 2020, pentru plata ajutorului financiar pentru familii monoparentale pentru luna în curs și pentru plata sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului școlar, tot pe luna în curs.

Stimulentul pentru copiii cu dizabilități va fi virat, ca de obicei, la finalul lunii februarie 2021. De asemenea, am reușit plata diferenței de 250 lei, aferentă lunii noiembrie 2020, pentru adulții cu dizabilități, în sumă totală de 13.350.750 lei.

Sperăm ca după aprobarea bugetului Capitalei, succesiv aprobării bugetului național de către Parlament, să reușim să acoperim pe parcursul anului 2021 toate diferențele de plată, având în vedere faptul că suma totală lunară pentru plata stimulentelor este de 8,4 milioane de euro”, a scris Nicușor Dan, vineri, într-o postare pe Facebook.

Nicușor Dan: Companiile municipale vor fi desființate

Tot vineri, Primarul General a avut o întâlnire cu reprezentanții angajaților Companiei Municipale Parcuri și Grădini și a anunțat apoi că salariile acestora sunt plătite la zi.

Totuși, a ținut să precizeze Dan, „aceste companii municipale vor fi desființate și nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți că vom reveni asupra acestei decizii”.

Pentru a demonstra necesitatea desființării companiilor municipale, primarul a susținut că prin transferarea, în 2018, a serviciilor Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement către trei companii municipale, fosta administrație PSD a Bucureștiului a crescut cheltuielile municipalității cu 30%.

Nicușor Dan: Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanțare pentru noi statui în București

Joi, Primarul General a anunțat că a solicitat Corpului de Control să verifice fraudele semnalate în legătură cu mai multe monumente realizate în Bucureşti în anii trecuţi. El a mai spus că PMB nu va mai finanța în acest an ridicarea de noi statui în Capitală.

Reacția lui Nicușor Dan vine și după ce Ion Bolborea, sculptorul preferat de fosta administrație PSD a Bucureștiului, a fost acuzat că a folosit alamă în loc de bronz.

Bolborea s-a angajat să realizeze mai multe monumente de for public, sculptură din material definitiv bronz, însă acesta ar fi folosit materiale de calitate inferioară, cauzând un prejudiciu în valoare totală de aproape 18.000.000 de lei.

Săptămâna trecută, el a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

Ultima oră
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)