Nicușor Dan, ceartă cu reporterul A3, în fața sediului PSD (VIDEO)

Nicușor Dan, ceartă cu reporterul A3, în fața sediului PSD (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a avut, joi, o dispută cu un reporter Antena 3 la conferința de presă susținută de candidatul la Primăria Capitalei în fața sediului Partidului Social Democrat (PSD).

Conflictul s-a iscat după ce reporterul l-a întrebat pe Nicușor Dan dacă ia în calcul retragerea candidaturii de la Primăria Capitalei în urma înregistrării convorbirii telefonice în baza căreia a fost acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări în Sectorul 4.

Ulterior, Nicușor Dan a afirmat că ”trustul dumneavoastră a luat mari afaceri de de corupție și nu a spus un cuvințel despre ele și a luat un ”fâs” (acuzația de trafic de influența a lui Nicușor Dan, n.r.) și l-a transformat într-un elefant. Asta este modul în care faceți presă”.

Bărbatul a mai insistat să le”transmiteți șefilor dumneavoastră următoarea întrebare: De câte ori au vorbit pe post de afacerea Parcul Verdi? De câte ori au vorbit pe post de consilierul Gogescu al primarului Firea?”

Reporterul i-a cerut să vobească cu ea, nu cu șefii ei prin intermediul ei.

”Da, sunteți reporter, sigur că da. Transmiteți aceste întrebări”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan, ceartă cu reporterul Antena3, în fața sediului PSD (VIDEO)

În spațiul public a apărut o convorbire în care Nicușor Dan ar interveni pentru oprirea unei demolări în Sectorul 4

Amintim că în spațiul public a apărut înregistrarea unei convorbiri telefonice, în care Nicușor Dan discută cu fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilier al primarului din Sectorul 4, și ar interveni pentru oprirea unei acțiuni de demolare a unei construcții deținute de un presupus om de afaceri în Sectorul 4, despre care Dana Budeanu, cea care a publicat înregistrarea, susține că ar fi un „interlop”.

În replică, Nicușor Dan a declarat că „mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea”.

Nicușor Dan e „liniștit” după apariția înregistrării: Am încercat să corectez un abuz

Ulterior, Nicușor Dan a comentat înregistrarea convorbirii telefonice în baza căreia a fost acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări în Sectorul 4. Candidatul la Primăria Capitalei susține că a încercat să corecteze un abuz.

Întrebat marți de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, marți seară, în direct pe B1 TV, dacă este liniștit după apariția înregistrării în spațiul public, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei a răspuns: „Sunt absolut liniștit. După cum știți, am făcut zilele trecute mai multe dezvăluiri despre corupția din București – corupție, cu sute de milioane de euro, despre asta vorbim – și s-au însăilat niște lucruri care mă acuză exact de către PSD, partidul care, cu Dragnea în frunte, a scos violatorii și tâlharii din închisori”.

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze sau regretă anumite lucruri după apariția înregistrării, Nicușor Dan a declarat: „Am încercat să corectez un abuz, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanța de judecată. Deci, un cetățean, un proprietar de construcție, cu o autorizație din Sectorul 4, a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu ei la Avocatul Poporului, pentru că Avocatul Poporului, după cum știți, poate să suspende – dacă el atacă în instanță, ca Prefectul, actele se suspendă. Avocatul Poporului nu a preluat acest caz”.

Tags: