Nicușor Dan: Proiectul privind noul preț al gigacaloriei nu este pe ordinea de zi pentru că nu s-a ajuns la un consens

Nicușor Dan: Proiectul privind noul preț al gigacaloriei nu este pe ordinea de zi pentru că nu s-a ajuns la un consens
Foto: Inquam Photos / George Călin

Proiectul de hotărâre privind noul preț al gigacaloriei nu este încă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, pentru că nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP, anunță, vineri seara, primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Ce spune Nicușor Dan despre prețul gigacaloriei

„Am convocat Consiliul General al Municipiului București pentru 26 noiembrie. Proiectul de hotărâre privind noul preț al gigacaloriei nu este pentru moment pe ordinea de zi, întrucât nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP. Sunt optimist că până la momentul ședinței vom ajunge la o poziție comună, iar proiectul va intra pe ordinea de zi suplimentară și va fi votat”, a transmis edilul.

Primarul precizează că va continua discuțiile cu consilierii generali din majoritatea USR-PNL-PMP și, în paralel, va insista la Guvern pentru ca Primăria Capitalei să obțină o sumă cât mai mare pentru acoperirea creșterii prețului gigacaloriei.

Problemele invocate de Nicușor Dan

Primarul Capitalei a explicat care sunt problemele cu care Primăria se confruntă în momentul de față, într-o postare pe Facebook, publicată miercuri seara, în urma ședinței din Parlament, de unde a fugit. Edilul local a dat vina pe „pesediștii Gabrielei Firea”.

„Din respect față de instituția Parlamentului, am mers azi la ședința Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor gazelor naturale și energiei electrice, ca să prezint informații despre prețul gigacaloriei, subvențiile și investițiile pentru sistemul de termoficare al Capitalei, despre eforturile pe care le facem pentru bucureșteni în acest context”.