Nicușor Dan: „PUZ-urile sunt absolut nocive. Distrug sute de hectare trecute ca spații verzi în planul urbanistic general” (VIDEO)

Nicușor Dan: PUZ-urile sunt absolut nocive. Distrug sute de hectare trecute ca spații verzi în planul urbanistic general (VIDEO)
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit vineri, înainte de începerea ședinței Consiliului General, despre suspendarea executării celor cinci PUZ-uri de sector, precizând că acestea sunt nocive și distruc oportunități de dezvoltare:

“PUZ-urile sunt absolut nocive, distrug sute de hectare trecute ca spații verzi în planul urbanistic general, distrug oportunități de dezvoltare, cum este metroul de suprafață în zona Ferentari-Giurgiului, care pot să conecteze 200.000 de oameni cu puncte importante ale orașului, distrug posibilitatea orașului de a avea o promenadă, locuri de sport, de petrecerea timpului liber pe malurile lacurilor din nordul Bucureștiului”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a precizat că nu se mai poate da acte normative care să afecteze sute de mii de oameni și care să fie anulate în instanță:

“Este inadmisibil, dacă noi vrem să avem o dezvoltare sustenabilă, dacă vrem să avem investitori serioși care să vină în orașul acesta, este inadmisibil să dai niște PUZ-uri care reglementează situația pentru sute de miid e oameni și PUZ-urile să fie anulate în instanță, la cererea unor cetățeni sau ONG-uri. Unul din lucrurile pe care promit că le vom face este să dăm o stabilitate și predictibilitate instituțională. Nu se mai poate să dăm acte normative care să afecteze sute de mii de oameni și care să fie anulate în instanță”, a precizat Nicușor Dan, înainte de ședința în care se va vota proiectul care vizează suspendarea PUZ-urilor.

Tags:
Ultima oră
10:52 - Android TV primește unele dintre cele mai bune funcții de la Google TV
10:48 - David Popovici, lăudat de cel mai bun înotător din lume: „Copilul ăsta nu glumește. Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani”
10:48 - Ludovic Orban, nemulțumit de ritmul campaniei de vaccinare: Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte țări europene și vom vedea unde suntem… (VIDEO)
10:27 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîţu a spus că primarii sunt „doar vehicule”: O declarație total neinspirată. Vremea ”centralismului democratic”, cum se numea în perioada comunistă, a trecut demult (VIDEO)
10:21 - Câți bani vor primi sportivii medaliați din România, după Jocurile Olimpice de la Tokyo
10:20 - Florin Cîțu, de Ziua Imnului Național: Mesajul său puternic va continua să ne inspire valorile trainice ale libertății, dreptății și adevărului
10:07 - Ludovic Orban, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus: „România nu va mai fi prinsă nepregătită. Sunt convins de lucrul ăsta” (VIDEO)
09:49 - Klaus Iohannis: Imnul Naţional e o expresie a redeşteptării naţionale, a libertăţii şi unităţii neamului românesc. Poporul s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istorie
09:48 - Incident extrem de grav în Teleorman. Un pod care trece peste râul Vedea s-a prăbușit. 6 persoane sunt rănite (VIDEO)  
09:39 - Mihai Bobonete a rupt tăcerea. Comediantul spune totul despre înlocuirea lui Florin Călinescu la Românii au talent