Nicușor Dan: S-au închis 14 companii municipale cu 2.700 de angajați. Îmi pare rău pentru acești oameni, dar trebuie să eliberăm banii ca să facem investiții / Ce economii s-au făcut (VIDEO)

Nicușor Dan: S-au închis 14 companii municipale cu 2.700 de angajați. Îmi pare rău pentru acești oameni, dar trebuie să eliberăm banii ca să facem investiții / Ce economii s-au făcut (VIDEO)

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat marți, pentru B1 TV, că au fost închise 14 companii municipale. E vorba aici de 2.700 de angajați, iar parte din ei au plecat deja. Dan a precizat că-i pare rău de acești oameni, dar companiile înghițeau foarte mulți bani, care de acum pot fi folosiți în investiții de care Bucureștiul are cu adevărat nevoie.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan, despre desființarea companiilor municipale

„Aceste companii municipale, încă de la început, au fost o dublare a activității Primăriei, adică Primăria avea o administraței de parcuri, s-au mai înființat 3 companii, Primăria avea o adminstrație de cimitire, s-a mai înființat o companie de cimitire, Primăria avea o administrație de străzi, s-a mai înființat o companie de străzi.

În ceea ce privește pozițiile superioare, că era plin de directori acolo și foarte bine plătiți, a fost o modalitate de a aduce prieteni și oameni de la partid.

Oamenii care s-au angajat la companiile astea nu aveau nicio vină, numai că, pentru București, pentru Administrația asta noi trebuie să eliberăm banii ca să facem acele investiții de care bucureștenii au nevoie – poduri, semafoare, marile lucrări de infrastructură, schimbarea conductelor de termoficare. Asta sunt prioritățile Bucureștiului, nu să ai structuri paralele.

Îmi pare rău pentru oamenii ăștia, dar asta înseamnă să faci administrație. Sunt 20 de companii care vor dispărea. Acum s-au închis 14. Totalul celor 14 companii, 2.700 de oameni. Companiile încă nu s-au închis în sensul că noi am făcut procedura administrativă și acum se fac procedurile juridice dar pentru că ele se închis, mulți din acești oameni au plecat deja”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Întrebat ce economii s-au făcut astfel, Primarul General a răspuns: „150 de milioane de lei pe an. Față de bugetul nostru de 4 miliarde, e o economie substanțială”.

„În ce privește aparatul Primăriei și al adminsitrațiilor din subordine, e o decizie pe care o s-o anunț după ce o s-o agreez cu consilierii generali”, a mai declarat Nicușor Dan.